Komentara: 11
Pregleda: 6184

Više od 100 prigovora na rad zdravstvenih ustanova

09.06.2022. u 13:32h
Izvor: Subotica.com
Od početka godine Savetniku za zaštitu prava pacijenata upućena su 104 prigovora na rad zdravstvenih ustanova u gradu. Građani su se najčešće žalili na nemogućnost zakazivanja specijalističkih pregleda, nedostupnost zdravstvene zaštite, kao i na neblagovremeno pružanje zdravstvene usluge.
Više od 100 prigovora na rad zdravstvenih ustanova

Dva pisana i 102 usmena prigovora koja se tiču rada zdravstvenih ustanova u gradu upućena su Savetniku za zaštitu prava pacijenata od početka godine. Najveći broj pritužbi odnosio se na rad Opšte bolnice i Doma zdravlja.

U ovim zdravstvenim ustanovama građani su se najčešće susretali sa poteškoćama prilikom zakazivanja kod lekara specijaliste, a Subotičani su nam se obraćali i zbog nedostupnosti zdravstvene zaštite, kao i zbog neblagovremene i nekvalitetno pružene zdravstvene usluge - objašnjava Savetnik za zaštitu prava pacijenata Biljana Knežević.

Više od 100 prigovora na rad zdravstvenih ustanova

Podsećamo da je u prethodnoj godini, zbog izmenjenjog režima rada zdravstvenih ustanova usled pandemije virusom Covid-19, veliki broj građana imao problem sa zakazivanjem termina kod lekara specijalista. Iz kancelarije Savetnika za zaštitu prava pacijenata navode da od počeka ove godine to više nije dominantna poteškoća sa kojom se pacijenti susreću.

- Kada je u pitanju nemogućnost zakazivanja specijalističkih pregleda u prvih pet meseci prošle godine upućena su 4 pismena prigovora, a u istom periodu ove godine, taj broj je znatno manji, tačnije imali smo samo 1 pisani prigovor koji se odnosi na zakazivanje kod lekara specijaliste. Ostali prigovori su, uz savet ili intevenciju Savetnika, momentalno ili u najkraćem mogućem roku rešavani, a na zadovoljstvo pacijenata - zaključuje Knežević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 6184
Povezane teme

opšta bolnica

dom zdravlja subotica

zaštita prava pacijenata

savetnik za zaštitu pacijenata

prigovori pacijenata

zaštitnik prava pacijenata

prava pacijenata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.