Komentara: 66
Pregleda: 5930

Više od 300 migranata prebačeno na jug Srbije, uklonjeni improvizovani kampovi

10.11.2022. u 09:33h
Izvor: Subotica.com
Više od 300 migranata prebačeno na jug Srbije, uklonjeni improvizovani kampovi
Foto: Arhiva, 2021

Nakon nedavno održanog koordinacionog sastanka u Prihvatnom centru i postignutnih dogovora između predstavnika Komesarijata za izbeglice i migracije, Severnobačkog upravnog okruga i policije, juče (9. novembar) u ranim jutarnjim časovima, sprovedena je velika akcija premeštanja iregularnih migranata sa prostora grada Subotice, saopštio je Severnobački upravni okrug (SBO).

Kako se dalje navodi, ciljevi ovakve akcije su višestruki i obuhvataju rasterećenje Prihvatnog centra (do pounjavanja kapaciteta), uklanjanje ilegalnih migrantskih kampova, kao i potpuna kontrola stranih državljana koji ne poseduju lična dokumenta, a čiji boravak je zakonski dozvoljen isključivo u Prihvatnom centru.

Više od 300 migranata prebačeno na jug Srbije, uklonjeni improvizovani kampovi

Ukupno je premešteno 305 migranata, koji su prebačeni na jug Srbije, u Preševo. Nakon toga JKP "Čistoća i zelenilo" je potpuno uklonilo improvazovane kampove u okolini centra, na površini oko 2 hektara.

- Zahtevam i zahtevaću još intezivnije angažovanje svih bezbednosnih i inspekcijslih službi, u cilju sprovođenja zakona, kako bi se složena situacija držala pod punom kontrolom - kratko je poručio Bojan Šoralov, načelnik SBO.

Prethodnih dana takođe bilo je više sličnih akcija, tom prilikom usmereni na objekte koji pružaju smeštajnih usluga osobama bez boravišnih  dozvola, a kojih i dalje ima na nekoliko mesta u Subotici i na Paliću, bez obzira što su više puta zatvarani. Kao tokom ranijih akcija u tim objektima je pronađen veći broj migranata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 66
Pregleda: 5930

Povezana vest

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

ilegalni migranti

prihvatni centar

prihvatilište za migrante

migrantska kriza

bojan šoralov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.