Komentara: 6
Pregleda: 3566

Više prvaka u školskim klupama

25.08.2013. u 19:49h
Izvor: SuMedija
U prvi razred osnovni škola u Subotici će ove godine biti upisano oko 1.350 učenika, što je za oko 100 više nego predhodne godine.
Više prvaka u školskim klupama

Od ukupnog broja prvaka koji će 2. septembra po prvi put sesti u školske klupe u Subotici, skoro jedna trećina će nastavu slušati na manjinskom, odnosno mađarskom i hrvatskom jeziku, pokazuju podaci o upisu dece, objavio je Tanjug.

Međutim, od dve trećine đaka prvaka koji će se školovati na srpskom jeziku, nešto manje od polovine će biti takođe manjine kojima će biti omogućeno izučavanje njihovog jezika, odnosno govora – rusinskog i bunjevačkog.

- Za prvake koji će školu pohađati na srpskom jeziku, a pripadnici su manjine, obezbeđeno je izučavanje njihovog jezika, odnosno, govora. Tako je za 388 učenika koji će nastavu pohađati na srpskom obezbeđeno izučavanje bunjevačkog govora s elementima nacionalne kulture, dok je u školi 'Sonja Marinković' za jednu grupu obezbeđeno izučavanje rusinskog jezika - rekla je Tanjugu Etela Jerinkić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3566
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.