Komentara: 3
Pregleda: 3175

Vlada Vojvodine pomaže azil u Topoli

12.03.2011. u 14:34h
Izvor: RTV Yueco
Vlada Vojvodine pomaže azil u Topoli

Na inicijativu predsednika Vlade AP Vojvodine dr Bojana Pajtića, Vlada AP Vojvodine interventno će obezbediti hranu za 500 pasa i mačaka u Azilu u Bačkoj Topoli, rekla je savetnica predsednika Vlade APV, Jelena Balašević. Ona je dodala da će pokrajinska Vlada obezbediti neophodne lekove i vitaminske dodatke za životinje u Azilu.

U opštinu Bačka Topola iz robnih rezervi stići 150 kg hrane, rekla je Jelena Balašević i naglasila da će hrana i lekovi sukcesivno stizati, kako bi, u narednih nekoliko meseci, psi i mačke bili obezbeđeni. Vlada Vojvodine obezbediće i rad veterinarskih službi, koje će ustanoviti zdravstveno stanje svake od ovih životinja. Postoji jaka i jasna inicijativa vojvođanske Vlade u rešavanju problema zbrinjavanja životinja, jer je to imperativ Evropske unije, i on mora biti rešen na način kako je to rešeno u evropskim zemljama. Prema planu vojvođanske Vlade, ubuduće će se ovaj problem rešavati u dogovoru sa lokalnim samoupravama.

Predsednik opštine Bačka Topola Atila Babi je zahvalio Vladi Vojvodine na pomoći i podršci koju je ona, jedina od tragedije u Azili, pružila. Kako je Babi rekao, započeti su razgovori i o dugoročnom rešavanju pitanja Azila, koji iziskuje i ozbiljne finansijske proračune, jer jedan azil, sa životinjama koje se tamo nalaze, na godišnjem nivou košta oko 10 miliona dinara.

Etela Merk iz Bačke Topole, nastradala je u požaru koji se desio 08. marta u njenoj kući, u okviru koje je i salaš za zaštitu životinja. Merkova, koja je i van Topole bila poznata kao zaštitnica životinja, ugušila se u požaru. Uzroci požara nisu poznati, a istraga će pokazati više detalja vezanih za ovu nesreću. Prema saopštenju policijske uprave u Subotici, u požaru je potpuno izgorela unutrašnjost kuće, a u toku je veštačenje na utvrđivanju mogućeg uzroka požara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3175
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.