Komentara: 1
Pregleda: 1759

Vlasnik tužio štrajkača za klevetu

15.02.2010. u 20:13h
Izvor: RTV Yueco
<p>Za sredu, 17. mart, najavljeno je prvo roči&scaron;te po tužbi biv&scaron;eg većinskog a sada manjinskog vlasnika fabrike vagona &bdquo;Bratstvo" u Subotici Vladimira Delića, protiv Marka Skenderovića, biv&scaron;eg vođe vi&scaron;emesečnog &scaron;trajka započetog početkom pro&scaron;le godine.</p>
Vlasnik tužio štrajkača za klevetu

Delić je Skenderovića tužio zbog uvreda izrečenih na njegov račun, odnosno „iznošenja neistina koje mogu naškoditi časti i ugledu tužitelja". Neposredni povod za tužbu bila je izjava vođe štrajkača data medijima u kojoj on optužuje Delića da mu je zbog onoga što je učinio fabrici „mesto iza rešetaka". Tužba koja se poziva na krivično delo klevete upućena je Opštinskom sudu u Novom Sadu juna prošle godine.

Zaposleni u „Bratstvu" su za dan početka suđenja najavili protestni skup ispred subotičkog suda, kako bi izrazili solidarnost sa svojim kolegom Skenderovićem, ali istovremeno i negodovanje zbog toga što je krivična prijava koju su radnici i sindikat podneli protiv Vladimira Delića još uvek negde u sudskim fiokama, iako je napisana još u martu prošle godine. U krivičnoj prijavi se navodi da je Delić radnike oštetio za višemilionske iznose, budući da na ime naisplaćenih plata i doprinosa svakom od oko 300 radnika duguje 150.000 do 200.000 dinara. Zaposleni u „Bratstvu" napominju da su manjinski akcionari takođe pokretali krivične prijave protiv Delića, ali da one nikad nisu dobile sudski epilog.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1759
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.