Komentara: 44
Pregleda: 4740

Vodovod, Čistoća i Pogrebno traže više cene

07.09.2015. u 18:20h
Izvor: Radio Subotica
Vodovod, Čistoća i Pogrebno traže više cene

U skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima, na zvaničnom sajtu grada, subotica.rs, u rubrici "komunalne delatnosti", objavljeno je obaveštenje o zahtevu Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" za davanje saglasnosti na Odluku o korekciji cena. Odluka koju je doneo Nadzorni odbor preduzeća trebalo bi da se primenjuje od 1. oktobra, ako se prethodno dobije saglasnost Skupštine grada. Novi cenovnik za korisnike u individualnom i kolektivnom stanovanju predviđa povećanje cene čiste vode za skoro 5 odsto, odvođenje otpadnih voda za oko 18 odsto, a prečišćavanje otpadnih voda za 21 i po odsto. Za korisnike usluga u poslovnom prostoru, cene čiste vode i odvođenja otpadnih voda se ne menjaju, a cena prečišćavanja otpadnih voda se umanjuje za oko 2,8 odsto.

Na zvaničnom sajtu grada objavljeno je obaveštenje o zahtevu Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo" za davanje saglasnosti na Odluku o korekciji cena. Korekcija cena usluga upravljanja komunalnim otpadom planira se u visini od 4,2 odsto projektovane inflacije u ovoj godini. Odluka koju je doneo Nadzorni odbor preduzeća "Čistoća i zelenilo" stupa na snagu ako se dobije saglasnost Skupštine grada, a primenjuje se od prvog dana narednog meseca od dana stupanja na snagu.

Na zvaničnom sajtu grada objavljeno je obaveštenje o zahtevu Javnog komunalnog preduzeća "Pogrebno" za davanje saglasnosti na Odluku o korekciji cena. Odluku o cenama pogrebnih usluga, usluga pri sahranjivanju i održavanju groblja doneo je Nadzorni odbor preduzeća, ali ona može da se primenjuje nakon pribavljene saglasnosti Skupštine grada. Poslednje povećanje cena urađeno je 26. septembra prošle godine, linearno na nivou do 5,5 odsto. Sada se traži korekcija cena pogrebnih usluga uz povećanje od 4,2 odsto, za svaku stavku Cenovnika pojedinačno. Po uputstvu osnivača odnosno Grada, povećanje cena se ne može planirati pre isteka 12 meseci od poslednjeg povećanja.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 44
Pregleda: 4740
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.