Komentara: 13
Pregleda: 4637

Vojvodina za neke već republika

23.08.2010. u 17:48h
Izvor: Kurir
<p>Vojvodina je za neke odavno republika!<br />Pojedini vozači u gradovima na severu Srbije na zadnji deo svojih automobila, umesto međunarodne oznake za Srbiju (SRB), lepe oznaku nepostojeće republike Vojvodine (V), demonstrirajući tako i u saobraćaju svoje političko opredeljenje.</p>
Vojvodina za neke već republika

Policija je nemoćna pred ovom ne tako retkom pojavom zato što Zakon o prekršajima ne omogućava kažnjavanje domaćih vozača kada je međunarodna oznaka za državu u pitanju. Policija na osnovu ovog zakona može da kazni samo strane vozače u Srbiji, i to ako nemaju oznaku svoje države!

- Policija zaista nema mogućnost da reaguje u takvim slučajevima, jer bi bilo dovoljno da vozač koji na svoj automobil zalepi slovo V kaže da mu je to zaštitni znak, prvo slovo imena ili nadimka po kojem ga ljudi znaju - kaže Goran Radović, komandir subotičke saobraćajne policije, i dodaje da se na vojvođanskim drumovima često mogu videti domaća vozila sa oznakama stranih država, poput Holandije ili Nemačke, odakle su verovatno automobili uvezeni.

- Ali, sve to, iako bode oči, nije prekršaj u saobraćaju - zaključuje Radović.
Građani odnedavno na internetu mogu da naruče ne samo „međunarodnu" oznaku za republiku Vojvodinu nego i „nove" vojvođanske tablice za automobile po ceni od 1.100 dinara, plus PTT troškovi.

 

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 4637
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.