Komentara: 0
Pregleda: 431
Foto

Vojvođanska rvačka akademija predstavljena subotičkim osnovcima

21.10.2024. u 16:25h
Izvor: Subotica.com
Vojvođanska rvačka akademija predstavljena subotičkim osnovcima

Ako je po nekom sportu Subotica poznata onda je to sigurno rvanje, jer je naš grad iznjedrio svetske, evropske i olimpijske šampione. I danas u njemu raste veliki broj talentovane dece koja će krenuti stopama Momira Petkovića, Refika Memiševića, Srete Damjanovića, Davora Štefaneka...

Kako bi imali najbolje uslove za treniranje, njima je danas predstavljena Vojvođanska rvačka akademija koja se nalazi u Kanjiži.

Vojvođanska rvačka akademija predstavljena subotičkim osnovcima- Naš cilj je da proširimo rvanje u Vojvodini a do sada smo obišli 14 mesta. U Subotici to radimo zajedno sa sportskim radnicima iz Spartaka, da predstavimo rvanje deci i način na koji mi radimo – kaže Zoltan Balint, upravnik  Vojvođanske rvačke akademije. – Iza nas su dobri rezultati, od 28 talentovanih momaka i devojaka, nekoliko je već iz ovih škola. Polako popunjavamo broj do 35, koliko moža da primi akademija.

Vojvođanska rvačka akademija predstavljena subotičkim osnovcima

Sa subotičkim osnovcima u OŠ „Sveti Sava“ u Aleksandrovu bio je i naš zlatni olimpijac Davor Štefanek, koji je budućim šampionima poručio koliko je važno bavljenje sportom i koje su sve lepote rvanja.

- Šandor je uvek davao dosta dobrih rvača i ja sam počinjao u sali ove škole. Drago mi je što se okupilo ovoliko dece, zahvaljujem se Vojvođanskoj rvačkoj akademiji i RK „Spartak“ što su došli na ideju da se otvaraju sekcije po Subotici. To nije mala stvar jer je Subotica grad sporta a „Spartak“ najtrofejniji klub sa 40 najsjanijih medalja. Malo koji grad može time da se pohvali – poručio je Štefanek.

Među mališanima na parteru bila je i Ivana Gajić, devojčica zaljuljena u rvanje.

Vojvođanska rvačka akademija predstavljena subotičkim osnovcimaVojvođanska rvačka akademija predstavljena subotičkim osnovcima

- Imam dva starija brata koja su počela da treniraju i takmiče se,pa sam se i ja odlučila na to. Sviđa mi se ovaj sport.  Do sada sam osvojila dva zlata ali želim da nastavim da treniram i budem još bolja – jasna je Ivana.

Tu je bio i šesnaestogodišnji Kristijan Godi rvanje trenira već sedam godina i član je Vojvođanske rvačke akademije.

- Ovaj sport me fascinira, mnogi moji vršnjaci ga vole. Tu sam stekao i puno prijatelja. Nadam se da ću ostati u reprezentaciji i dać u jednog dana osvojiti svetsku medalju – poručuje Kristijan.

Vojvođanska rvačka akademija predstavljena subotičkim osnovcima

Izvor: Subotica.com
Promocija rvanja za učenike osnovnih škola Promocija rvanja za učenike osnovnih škola Promocija rvanja za učenike osnovnih škola Promocija rvanja za učenike osnovnih škola Promocija rvanja za učenike osnovnih škola Promocija rvanja za učenike osnovnih škola Promocija rvanja za učenike osnovnih škola Promocija rvanja za učenike osnovnih škola
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 časova i 3 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 431
Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

vojvođanska rvačka akademija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.