Komentara: 0
Pregleda: 157

"Vojvođanska zlatna rukavica" od 26. avgusta do 2. septembra u Hali sportova

19.07.2024. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Jedan od najmasovnijih, ali i najkvalitetnijih bokserskih turnira za mlade – Vojvođanska zlatna rukavica – biće i ove godine održan u Subotici, čime se nastvalja tradicija turnira koja traje od 1980. godine.
"Vojvođanska zlatna rukavica" od 26. avgusta do 2. septembra u Hali sportova

Međunarodno takmičenje za mlade boksere i bokserke (omladinska kategorija) biće održano u periodu od 26. avgusta do 2. septembra.

Biće ovo 42. izdanje tradicionalnog takmičenja koje je najviše puta održano upravo u našem gradu, a treba dodati i da je prva „Vojvođanska zlatna rukavica“ održana u Subotici, i to još 1980. godine, kada je prestižnu nagradu osvojio Danko Jovanović, tada talentovani bokser Spartaka.

Marko Pižurica, bokser Spartaka i reprezentativac Srbije, prošle godine je osvojio prvo mesto u kategoriji do 80 kg, ali i glavno priznanje - kao najbolji bokser turnira.

Na jednom od najjačih turnira u omladinskom uzrastu u Evropi koji se održava u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i uz tehničku podršku Boks kluba „Spartak“ prošle godine za naslov najboljeg nadmetalo se 65 takmičara iz 10 zemalja u muškoj i ženskoj konkurenciji. U toku su prijave za 42. izdanje, očekuje se veliki broj prijavljenih što obećava visok kvalitet takmičenja.

Ovo tradicionlalno takmičenje biče odlična uvertira, priprema i jedno od poslednjih priprema pred Svetsko prvenstvo za omladince koje će se održati u Budvi od 20. oktobra do 6. novembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 37 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 157
Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.