Komentara: 0
Pregleda: 2416

Vršnjačko nasilje u školama

31.01.2011. u 12:46h
Izvor: RTV Yueco
Vršnjačko nasilje u školama

Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je učestvujući u panel diskusiji «Vršnjačko nasilje u školama» da postoji neophodnost uključivanja svih relevantnih faktora u sistemsku borbu protiv eskalacije nasilja u školama.

«Svedoci smo ovakvih pojava, bilo da je reč o nasilju na relaciji učenik - nastavnik i obrnuto, bilo da je psihičko i verbalno nasilje, od ogovaranja, preko nagovaranja do izolacije i vređanja, bilo da je to fizičko nasilje, maltretiranje, tuče i sve češća upotreba oružja, pa do pojave najnovijeg oblika a to je elektronsko nasilje. Neophodno je da se u rešavanje ovog problema uključe svi relevantni činioci kako bismo zajedno došli do rešenja ovog problema», istakla je Sedlarevićeva.

Ona je istakla da prevencija svakog oblika nasilja među mladima mora biti zajednička akcija roditelja, škole, ali i institucija i čitave zajednice, kao i uključivanje problematične dece u različite školske aktivnosti, sekcije i sportske aktivnosti.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoltan Jegeš ocenio je da mediji imaju veliku ulogu i uticaj u kreiranju ponašanja dece i dodao da je pojava nasilja među mladima često posledica nedovoljne posvećenosti deci i od strane samih roditelja. On je dodao i da Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje aktivno radi na prevenciji nasilja kod mladih u saradnji sa organizacijom UNICEF.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2416
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.