Komentara: 4
Pregleda: 2631

Vrtići rade u punom kapacitetu, odsutno 13 vaspitača

14.03.2021. u 10:45h
Izvor: TV Subotica
Zbog obolevanja od virusa kovid-19 ili bliskog kontakta, u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ odsutno je 13 vaspitača i šest higijeničara.
Vrtići rade u punom kapacitetu, odsutno 13 vaspitača

Iako je epidemiološka situacija u ovoj ustanovi u pogoršanju, ona je daleko od one kada su tražili do Grada da donese odluku da samo deca čiji su roditelji neophodni na poslu mogu u vrtiće, objašnjava tehnički direktor ove ustanove Veljko Vojnić, i dodaje da za sada ne razmišljaju o tome, jer uspevaju da nadomeste sve koji su na bolovanju.

- Nismo u tom pravcu ni dali predlog lokalnoj samoupravi da donese jedno takvo uputsvo. Za sada radimo samo pregrupisanje zaposlenih tamo gde imamo manji broj dece i imamo tri predškolska poludnevna boravka gde imamo višak vaspitača. Njih smo prebacili u grupe da zamene 13 vaspitača koji su trenutno odsutni - objašnjava Vojnić.

Vrtići rade u punom kapacitetu, odsutno 13 vaspitača

Ukoliko se situacija ipak pogorša, Vojnić ističe da će u tom slučaju zatvoriti samo one grupe gde ne bude dovoljno vaspitača i da će samo tu decu poslati kući. Ipak, apeluje na roditelje koji ne moraju da šalju svoju decu u vrtiće, da to ne čine.

- Ukoliko dođe do povećanog zaražavanja, onda bismo zatvarali samo određene grupe, pa bismo decu čiji roditelji su obavezni kod poslodavca upućivali na druge grupe, a decu čiji roditelji ne moraju da budu na poslu, ipak bismo morali iz tih grupa da vratimo kući. Dakle, samo selektivno u onim grupama gde dođe do zaražavanje većeg broja vaspitača - ističe Vojnić. - Ponovio bih apel da svako od roditelja, ko ne mora da dovede dete u vrtić u ovoj situaciji, dok se malo ne smiri, da ga ne dovodi.

Vrtiće „Naše radosti“ trenutno pohađa 3.030 dece, odnosno oko 70 odsto, dok su za jednu trećinu mališana roditelji ipak odlučili da ostanu kod kuće.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2631
Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.