Komentara: 63
Pregleda: 21676

Vulkanizer kažnjen sa 150.000 dinara, tvrdi da je imao pravo da radi

11.03.2021. u 13:35h
Izvor: Subotica.com
Zbog nepoštovanja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, minulog vikenda u Subotici izdata su dva prekršajna naloga – jedan zbog okupljanja građana a drugi je ispisan Enesu Avdiću, vulkanizeru, koji je zatečen da radi posle 12 časova. Komunalni inspektor i komunalni milicajci utvrdili su da je njegova radnja bila otvorena u subotu oko 13 časova i zbog toga kaznili sa 150 hiljada dinara.
Vulkanizer kažnjen sa 150.000 dinara, tvrdi da je imao pravo da radi

Kada je oko 12.50 inspekcijska služba ušla u radionicu na Somborskom putu, u blizini Buvljaka zatekla je Avdića kako završava čišćenje jednog auta.

- Mušterija sa malim detetom došla je oko 15 do 12 i zamolila nas da operemo auto, dok ona ode na pijacu. Dok smo završavali taj posao, naišli su komunalci i kaznili me – priča Avdić, koji se ovim poslom bavi 27 godina. – Pozvao sam se na uredbu koju je potpisala premijerka Ana Brnabić da se ograničenje ne odnosi na rad radnji, objekata kao što su obućarske, stolarske, krojačke, staklorezačke radnje, servisi i tehnički pregledi, gde nema prisustva korisnika ili su kontakti ograničenog trajanja. Nisu imali razumevanja. U radionici nije bilo nikoga sem mene a oni su ipak smatrali da sam prekšio Zakon o zaštiti stanovništva o zaraznih bolesti.

Kao preduzetnik kažnjen je sa 150 hiljada dinara. Da bi tu kaznu platio mora, kako kaže, da radi dva meseca i da ništa ne odnese porodici, niti da plati dažbine i kiriju.

- Morao sam da se žalim Prekršajnom sudu, jer nemam od čega da platim kaznu. Voleo bih da se ovo nekako reši. Nadam se dobrom epilogu – dodaje Avdić.

Sankcionisanje vulkanizera izazvalo je revolt Subotičana, koji su mu ponudili pomoć i pozvali građane da ga podrže tako što će otići u njegovu radnju da zamene gume ili operu auto i tepihe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 63
Pregleda: 21676

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.