Komentara: 1
Pregleda: 1640

XII Dani Srpske u Srbiji - koncert i monodrama za Subotičane

20.09.2024. u 12:47h
Izvor: Subotica.com
Dvanaesti „Dani Srpske u Srbiji“ biće svečano otvoreni večeras u Beogradu. Pored srpske prestonice, u narednih šest dana u još 11 gradova u Srbiji biće organizovane različite programske aktivnosti iz oblasti kulture, nauke, prosvete i umetnosti. U Subotici biće održani monodrama i koncert.
XII Dani Srpske u Srbiji - koncert i monodrama za Subotičane

Kao i ranijih godina Subotica će biti među domaćinima programa, a tu su još Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Požarevac, Novi Sad, Sombor, Niš, Vranje i Sremska Mitrovica. Gradove domaćine posetiće delegacije gradova i opština iz Republike Srpske koji imaju potpisane sporazume o saradnji i bratimljenju sa gradovima i opštinama u Srbiji, koje će predvoditi predstavnici Vlade Republike Srpske i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Što se tiče programa u Subotici, u subotu od 18 časova u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" biće odigrana monodrama "Tuga koja traje cijeli život" po tekstu Dobrile Kukolj i u režiji Maje Kolundžije Zoroe, ujedno i izvođača monodrame.

U ponedeljak, 23. septembra, Velika većnica će od 20 časova ugostiti Simfonijski i Gudački orkestar Narodnog pozorišta Republike Srpske koji će izvesti koncert „Serenada za... saveznike“.

U pratećem programu ovogodišnje manifestacije, u utorak, 24. septembra, u 11 časova u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu biće održan poslovni forum na kome će se sastati privrednici iz Republike Srpske i Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 dana i 12 časova
Komentara: 1
Pregleda: 1640
Povezane teme

dani srpske u srbiji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.