Komentara: 0
Pregleda: 4470

XIV Bal gradonačelnika

15.02.2010. u 19:38h
Izvor: RTV Yueco
XIV Bal gradonačelnika

Četrnaesti Bal gradonačelnika održan je u subotu uveče u restoranu “Mala gostiona” na Paliću. Najbolji dokaz koliko Subotičani podržavaju ideju humanosti, je činjenica da je svih 220 ulaznica rasprodato u rekordnom roku. Prihod sa bala biće namenjen za izgradnju rampe za invalide ispred zgrade subotičke filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Domaćin bala, po drugi put, bio je gradonačelnik Subotice gospodin Saša Vučinić sa suprugom. On se, kako tradicija nalaže, obratio pozdravnim govorom u kome se zahvalio onima koji su se okupili oko humanitarnog povoda, istakavši da je upravo ono što Suboticu izdvaja, jak osećaj za pomoć drugima. Subotica je grad koji se ponosi svojom kulturom, arhitekturom, nasleđem i razlikama. Ipak, ove razlike potrebno je uklopiti u iste uslove za život.

Goste je zabavljao kvintet Gabora Bunforda sa vokalnim solistkinjama Tanjom Jovićević i Mirjanom Draganić. Na balu je nastupila i pop pevačica Jelena Tomašević. Umetnički spektakl bio je odlomak iz predstave “Marlen” subotičkog Narodnog pozorišta. Kao poklon za goste pripremljene su razglednice sa motivima stare Subotice iz Monografije “Subotica nekad i sad”.

Nije izostala ni humanitarna tombola, za koju su nagrade obezbedila renomirana subotička preduzeća. Gospodin Milan Jerinkić, dobitnik 100 litara benzina, svoju nagradu poklonio je Gerontološkom centru. Svečana torta predstavljala je grb našeg grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4470
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.