Komentara: 17
Pregleda: 3148

XV Etno-kamp na hrvatskom jeziku od 22. do 26. avgusta

21.08.2022. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Hrvatske čitaonice i u saradnji s Gradskom bibliotekom Subotica, od 22. do 26. avgusta biće održan 15. "Etnokamp" na hrvatskom jeziku u kojem će učestvovati 115 dece i 60 volontera.
XV Etno-kamp na hrvatskom jeziku od 22. do 26. avgusta

Kao i prethodnih godina kamp će biti održan u prostorijama i dvorištu DSHV-a a planiran je i jednodnevni izlet u Tavankut, na Etnosalaš "Balažević".

- Tokom pet dana deca osnovnoškolskog uzrasta učestvovaće u četrnaest kreativnih radionica u kojima će izrađivati različite upotrebne predmete. Između ostalog ovom prilikom deca će se upoznati s vezom, radiće s drvetom i slamom. Kao i do sada posebna pažnja biće posvećena očuvanju i zaštiti životne sredine pa će pojedine radionice biti organizovane s recikliranim materijalima koji će ponovno naći svoju upotrebu. Pripremljene su i druge radionice i aktivnosti kao dramska, kuvarska, recitatorska, tradicionalno pevanje i plesna - objašnjavaju organizatori.

Poslednjeg, petog dana (petak, 26. avgust) s početkom u 18 časova biće održana završna priredba i prodajna izložba radova nastalih u kampu na kojoj će deca pokazati roditeljima šta su sve radila i naučila u etno-kampu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 3148
Povezane teme

hrvatska nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.