Komentara: 0
Pregleda: 1563

XVII Međunarodni festival pozorišta za decu

21.01.2010. u 09:00h
Izvor: RTV Yueco
XVII Međunarodni festival pozorišta za decu

Međunarodni festival pozorišta za decu biće održan u Subotici od 16. do 22. maja. Želju za učesćem na festivalu koji se ove godine održava po 17. put pokazalo je 151 prijavljeno pozorište. Ziri kojem predsedava Henrik Jurkovski doneće odluku o izboru predstava koje će ove godine biti prikazane.

Na festival su svoju prijavu podnela sva srpska Dečija pozorišta. Očekuje se dolazak 8 vodećih Lutkarskih akademija iz Bratislave, Sanktpeterburga, Berlina, Osjeka, Sofije kao i tek osnovane Lutkarske akademije sa Cetinja. Savet ovog festivala pokrenuo je inicijativu da Subotica dobije Lutkarski fakultet koji za sada ne postoji u Srbiji.

Uspešno održavanje ovog festivala u našem gradu najbolja je preporuka za realizaciju takve ideje, poručuju članovi Saveta. Festival će početi programom koji su pripremili studenti Bratislavske akademije a na otvaranju će pored njih nastupiti hor “Kolibri” kao i pobednici takmičenja “Ja imam talenat”.

Predstave će se igrati na sceni ‘Jadran’ kao i u novootvorenom pozorištu ‘Deže Kostolanji’.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1563
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.