Komentara: 10
Pregleda: 11853
Foto

Za Dan grada rođeno pet beba

02.09.2019. u 14:29h
Izvor: Subotica.com
Na Dan grada Subotice, 1. septembra, rođeno je pet beba - dve devojčice i tri dečaka.
Za Dan grada rođeno pet beba

Svi mališani su rođeni prirodnim putem, mame se dobro oporavljaju a danas ih je obišao gradonačelnik Bogdan Laban i darovao im prigodne poklone.

- Prošle godine smo imali jednu bebu, ove godine ih je pet i svima želimo puno sreće u životu. Trudimo se da pratimo sve ono što rade republička i pokrajinska vlada i da kroz različite mere radimo na jačanju pronatalitetne politike - poručio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Subotica izdvaja sredstva za vantelesnu oplodnju, za roditeljski dodatak i jednokratnu pomoć trudnicama, a i finansira boravak u predškolskoj ustanovi za treće i četvrto dete. Cilj nam je da i naredne godine izdvojimo dovoljno sredstava za ovaj vid pomoći.

Za Dan grada rođeno pet beba

Po rečima dr Slobodana Puškara, direktora Opšte bolnice, poseta bebama je još jedan pokazatelj kontinuirane pomoći i podrške Opštoj bolnici.

- Naša razmišljanja su uvek kako da unapredimo i poboljšamo rad Opšte bolnice, a Grad je sa značajnim sredstvima učestvovao u izradi projekta rekonstrukcije cele ustanove koja bi trebala da počne za nekoliko meseci - istakao je dr Puškar.

Za Dan grada rođeno pet beba

Obilazak novorođenih beba je samo jedan od načina kojim lokalna samouprava pokazuje da brine o najmlađim sugrađanima. Iz subotičkog gradskog budžeta za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju ove godine obezbeđeno je više od milion dinara, do sada je podnet jedan zahtev i on je pozitivno rešen. Trudnice imaju pravo na jednokratnu pomoć od 15 hiljada dinara i tokom ove godine dobilo ju je 702 buduće mame. Roditeljski dodatak za prvo rođeno dete je 10.000 i dobilo ga je 354 porodice. Grad i regresira boravak u vrtićima za treće i četvrto dete.                                                                      

Izvor: Subotica.com
Obilazak beba rođenih na Dan grada Obilazak beba rođenih na Dan grada Obilazak beba rođenih na Dan grada Obilazak beba rođenih na Dan grada Obilazak beba rođenih na Dan grada Obilazak beba rođenih na Dan grada Obilazak beba rođenih na Dan grada Obilazak beba rođenih na Dan grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 11853
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

dan grada

bogdan laban

novorođeni

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.