Komentara: 0
Pregleda: 1229

Za ekološke projekte 25 miliona dinara

28.12.2008. u 12:03h
<p>Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja, i gradonačelnik Subotice Sa&scaron;a Vučinić potpisali su ugovor o finansiranju četiri ekolo&scaron;ka projekta u Subotici, a sredstva će obezbediti Ministarstvo životne sredine.</p>
Za ekološke projekte 25 miliona dinara

Ukupna vrednost projekata je oko 25 miliona dinara, a reč je o odmuljavanju jezera Palić, rekonstrukciji obaloutvrde ovog jezera, unapređenju sistema odnošenja smeća i uređivanju prihvatilišta za napuštene pse i mačke.

- Ovi ekološki projekti imaju za cilj i da potpomognu razvoj turističkih potencijala Palića, kao i ekoloških standarda grada, mada je činjenica da Subotičani imaju visoko razvijenu ekološku svest - istakao je ministar Dulić.

On je prilikom potpisvanja ugovora napomenuo i da republička vlada ovih dana treba da odluči o daljoj izgradnji zaobilaznice oko Subotice, odnosno dela atuo puta poznatog kao Y krak, koji će biti svrstan u prioritete putne infrastrukture čija izgradnja treba da bude dovršena do 2012. godine. Za tu namenu će iz republičkog budžeta biti izdvojeno 40 miliona dinara. Reč je o 22,5 kilometara puta koji treba da poveže auto-put sa graničnim prelazom Kelebija, i time rastereti grad od međunarodnog teretnog saobraćaja, a koji se gradi gotovo dve decenije.

Postavljeno pre 15 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1229
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.