Komentara: 0
Pregleda: 1654

Za januarsku potrošnju struje bez crvene zone

13.01.2009. u 21:29h
<p>Zbog vanrednih okolnosti u kojima su se na&scaron;li građani, bez svoje krivice, kada im je ukinut dovod gasa, te su za zagrevanje svojih domova morali da potraže druge načine, potro&scaron;nja struje je izuzetno porasla, &scaron;to je za mnoge bilo najlak&scaron;e ali često i jedino re&scaron;enje.</p>
Za januarsku potrošnju struje bez crvene zone

Grejanje na struju je, naravno, napravilo veliki neplanirani saldo u potrošnji za mnoga domaćinstva, te je subotički gradonačelnik Saša Vučinićpodneo inicijativu predsedniku Izvršnog veća Vojvodine Bojanu Pajtiću, kao i nadležnom ministarstvu republičke vlade da se građanima januarska potrošnja struje obračunava po decembarskoj tarifi. To znači da se kilovati koji su većprešli u crvenu zonu, znatno skuplju od prve dve, obračunavaju po ceni plave zone.

Predlog da se ulazak „u crveno" ne naplaćuje potrošačima na januarskim računima gradonačelnik Subotice objašnjava činjenicom da građani nisu svojevoljno i iz nemarnosti i neracionalnosti krenuli da nemilice troše struju, većih je na to primorala situacija sa gasom, za koju ni najmanje nisu krivi. Subotičani sada čekaju odgovor Ministarstva energetike na taj za njih spasonosan predlog, jer će se mnogi među njima zaista naći „u crvenom".

 

Postavljeno pre 15 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1654
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.