Komentara: 3
Pregleda: 2691

Za kapitalne investicije u Vojvodini 3,26 milijardi dinara, najveći deo ide za razvoj saobraćajne infrastrukture

15.01.2021. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je konkurse za podršku u realizaciji projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.
Za kapitalne investicije u Vojvodini 3,26 milijardi dinara, najveći deo ide za razvoj saobraćajne infrastrukture

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji severne srpske pokrajine obezbeđeno je ukupno 3,26 milijardi dinara,  od čega 2,1 milijarde za projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, 497 miliona dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta., 73,8 miliona dinara za poboljšanje uslova rada ustanova osnovnog obrazovanja i vaspitanja,

U iznosi od 402 miliona dinara lokalnim samoupravama je omogućeno da konkurišu sa projekatima u oblasti vodosnabdevanja i zaštita voda, obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i sanaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda.

Za projekte u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja izdvojeno je 193 miliona, a cilje je da se doprinese stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2691
Povezane teme

fond za kapitalna ulaganja

uprava za kapitalna ulaganja

kapitalni projekti

kapitalne investicije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.