Komentara: 1
Pregleda: 2085

Za kraj školske godine - tradicionalni "Palačinka dan" u Maloj Bosni

25.06.2024. u 10:33h
Izvor: Subotica.com
U subotu, od 17h, po treći put se održava tradicionalna manifestacija "Palačinka dan" kojom deca iz Male Bosne ali i drugih mesta obeležavaju kraj školske i vrtićke godine, a za ovu priliku pripremljen je bogat program za sve uzraste, koji obuhvata veliki broj sportskih aktivnosti, kulturno-umetnički deo, kreativni kutak ali i projekciju crtanog filma na otvorenom.
Za kraj školske godine - tradicionalni "Palačinka dan" u Maloj Bosni

Sportski tereni u Maloj Bosni biće u subotu mesto okupljanja dece svih uzrasta, kako bi zajedno, uz sport, druženje i omiljenu dečju poslasticu - palačinke, zajedno obeležili početak raspusta. 

- Za najmlađe smo pripremili poligon "Mini avantura", dok će osnovci imati priliku da se oprobaju u čak 10 različitih disciplina, zagonetnih i zanimljivih naziva, kao što su "Obuj me", "Između dve vode", "Uhvati metlu" i druge. Pored toga, u kreativnom kutku biće psotavljen kutak za bebe, pravićemo "lude frizure", crtati po licu, a uveče nas očekuje projekcija crtanog filma "Madagaskar" u bioskopu na otvorenom. Prijava za takmičenja može se izvršiti na licu mesta, u periodu od 17 do 17.30h. Ponosni smo na to što je ova manifestacija iz godine u godinu sve posećenija i uopšte vidljivija. Očekujemo veliki broj pre svega dece, ali i odraslih koji će doći da bodre najmlađe - objašnjava Dragana Marinović iz Udruženja građana "Tahles".

Za kraj školske godine - tradicionalni "Palačinka dan" u Maloj Bosni

Sama ideja potekla je od želje da se deci koja tokom leta, naročito u manjim sredinama, nemaju dovoljno ponuđenih sadržaja, ponude aktivnosti, i oživi selo.

 - Ideja je bila da na neki obeležimo početak leta, raspusta, bezbrižnog dečjeg perioda kada nemaju toliko obaveza, kao kada idu u školu. Želimo da im ponudimo razne vrste aktivnosti, a da se uz to i dobro zabavimo, i naravno da se zasladimo. Obezbedili smo, zahvaljujući našim dragim sugrađanima i komšijama dovoljne količine neophodnih sastojaka za palačinke, koje će se prodavati uz dobrovoljnu donaciju na terenima. Tako da, palačinaka će biti dovoljno za sve, svi su dobrodošli.

Program "Palačinka dana"

Poligon "Mini avantura" - Deca od 1 do 6 godina

Takmičarske igre - Deca od 1 do 8 razreda ("Obuj me", "Povuci-potegni", "Hop-hop", "Njam-njam", "Obruč", "Iks-oks", "Između dve vode", "Muzička trka", "Uhvati metlu", "Buši -haha").

Prijava za takmičarske igre na dan manifestacije od 17 do 17.30h.

U okviru kulturno-umetničkog programa nastupiće Dečja dramska sekcija "Tahles", Plesni studio "Boombox", KPD "Jednistvo Egyseg Bajmok", Udruženje "ZaJedno". 

Kreativni kutak obuhvatiće aktivnosti kao što su  zmijoniz, šiz-friz, tatu-majstor, bejbi korner, švrlja-brlja, crtanje po licu. 

Za večernje časove predviđena je projekcija crtanog filma "Madagaskar", Bioskopa u dvorištu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 nedelje i 6 dana
Komentara: 1
Pregleda: 2085
Povezane teme

mala bosna

udruženje građana tahles

dragana marinović

palačinka dan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.