Komentara: 0
Pregleda: 862

Za lečenje teško obolele dece opredeljeno 4,5 miliona, u 2022. pozitivno rešene sve molbe

31.01.2023. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Za funkcionisanje i rad Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine ove godine opredeljeno je 4,5 miliona dinara, a ukoliko na osnovu podnetih zahteva tokom godine budu potrebna dodatna sredstva ona će biti obezbeđena u budžetu grada. Sve molbe koje su tokom prošle godine upućene ovoj Fondaciji su pozitivno rešene.
Za lečenje teško obolele dece opredeljeno 4,5 miliona, u 2022. pozitivno rešene sve molbe

Prošle godine podneto je 87 molbi, od kojih je pozitivno rešeno 85 i ukupno je realizovano oko 5,1 milion dinara. Dve molbe podnete su krajem decembra i one su pozitivno rešene početkom 2023. godine.

Podnosilac molbe za pomoć može biti roditelj, staratelj ili zakonski zastupnik deteta. Najčešći razlozi za obraćanje su pomoć za nabavku lekova, suplemenata i medicinskog materijala, pomoć za troškove rehabilitacije i medicinskih tretmana, zatim za specijalističke preglede i laboratorijske analize - objašnjava član Gradskog veća zadužen za oblest socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović - Prosečna starost deteta kom je neophodna pomoć je 7 godina. Svi korisnici pomoći pri lečenju su deca koja boluju od teških i hroničnih oboljenja kojima je potrebna konstantna nega i pomoć.

Fondacija je osnovana u cilju pružanja pomoći pri lečenju dece i omladine do navršenih 18 godina života.

Pravo na dodelu sredstava Fondacije može ostvariti dete, sa teritorije grada Subotice, koje je iscrpelo sve pravne mogućnosti koje mu pripadaju po propisima o zdravstvenom osiguranju - podseća Đukanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 862
Povezane teme

gradsko veće

ilija đukanović

fondacija za pomoć pri lečenju dece i omladine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.