Komentara: 0
Pregleda: 1893

Za lepši život u "Kolevci"

14.02.2009. u 09:51h
Izvor: Građanski list
<p>Zaposleni u kompaniji "Fresh &amp; Co" end ko", u pratnji subotičkog gradonačelnika Sa&scaron;e Vučinića, predstavnika gradskih vlasti iz oblasti socijalne za&scaron;tite i Centra za socijalni rad u Subotici, posetili su Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" u tom gradu.</p>
Za lepši život u "Kolevci"

Kako i priliči, gosti su mališane koji detinjstvo prvode bez roditeljskog staranja darivali nekst sokovima, ali i osmehom, lepom rečju i toplinom.

- Druženje je inicirano namerom da deci iz "Kolevke" pružimo toplinu i pažnju, što im svakodnevno treba. Proveli smo divno vreme s njima, pokušavajući da im barem nakratko priredimo trenutke radosti. Volonterska akcija kompanije "Fresh & Co" primer je kako svako od nas može doprineti tome da ta ustanova postane lepše i prijatnije mesto za odrastanje. Zato se nadamo da je taj gest istovremeno i poziv svim ljudima i kompanijama dobre volje da pomognu napore da se deci u Kolevci omogući što srećnije detinjstvo - rekao je Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice, i dodao kako je saradnja između kompanija i lokalnih vlasti uvek dobrodošla, te kako će grad uvek podržati takve inicijative.

- Deci koja provode detinjstvo u našem domu dragocen je svaki trenutak pažnje. Takve akcije pokazuju da nismo na margini društva i da u velikim kompanijama zaista postoje ljudi koji misle na naše najmlađe i njihove potrebe, a kompanija "Fresh & Co" i njeni volonteri među prvima su to i pokazali - istakla je Mirjana Čabrić, direktorka "Kolevke".

Dečji dom "Kolevka" lane je proslavio 105 godina postojanja. Za to vreme zbrinuto je na hiljade mališana, a zaposleni u toj ustanovi - svojom požrtvovanošću i nežnošću - nadomestili su im roditeljsku ljubav. A kako bi deca ometena u razvoju i bez roditeljskog staranja osetila toplinu roditeljskog doma, vrata "Kolevke" i danas su širom otvorena za sve ljude dobre volje koji žele da se druže s mališanima preko vikenda.

 

Izvor: Građanski list
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1893
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.