Komentara: 11
Pregleda: 3415

Za paljenje vatre u šumi i na otvorenom prostoru zaprećena visoka kazna

20.07.2022. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenim prostorima i da ne lože vatru u šumi i po obodima šuma, zbog opasnosti širenja požara koje može da ugrozi živote građana i da nanese veliku materijalnu štetu.
Za paljenje vatre u šumi i na otvorenom prostoru zaprećena visoka kazna

Samo u toku juna i jula ove godine evidentirana su 4.982 vanredna događaja, od kojih su najbrojniji požari, kojih je bilo 3.836. Od ukupnog broja požara 2.884 su nastali na otvorenom prostoru.

U narednom periodu očekuju se duži sušni period bez padavina sa visokim temperaturama, koji pogoduju nastanku požara na otvorenom prostoru i njegovom brzom širenju.

- Podsećamo da je odredbama Zakona o zaštiti od požara zabranjeno spaljivanje trave, niskog rastinja i smeća na otvorenom prostoru i ostataka strnih useva, i da je za nepoštovanje ove odredbe zakona zaprećena visoka kazna - poručuju iz MUP-a.

Ovim zakonom zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim i za to obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara.

Sektor za vanredne situacije će i u narednom periodu nastaviti pojačani nadzor i obilazak terena u cilju pronalaženja neodgovornih građana koji ne poštuju zakonske odredbe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3415

Povezana vest

Povezane teme

požar

paljenje na otvorenom

vatrogasci

spaljivanje žetvenih ostataka

paljenje vatre na otvorenom

gašenje požara

vatrogasci spasioci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.