Komentara: 7
Pregleda: 2979

Za projekte medijskih kuća 25 miliona dinara

27.06.2013. u 14:56h
Izvor: RTV Yueco
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 20 subotičkih medijskih kuća ugovore o finansiranju ili sufinansiranju projekata iz oblasti javnog informisanja.
Za projekte medijskih kuća 25 miliona dinara

Ukupna sredstva obezbeđena po konkursu iznose skoro 25 miliona dinara, od čega su četiri miliona opredeljena za projekte štampanih medija, a prestalih skoro 21 milion za projekte elektronskih medija. Kako je istaknuto prilikom potpisivanja, na osnovu ovogodišnjeg konkursa medijski projekti će biti podržani sa najvećim novčanim iznosom do sada.

Subotička lokalna samouprava će i ove godine sufinansirati ili finansirati projekte medijskih kuća sa teritorije grada u iznosima koji se kreću od 200.000 dinara koliko je odobreno za projekat Pučke kasine, do 6,4 miliona dinara koliko je odobreno RTV Yueco za projekat praćenja rada lokalne samouprave i informisanje građana Subotice. Projekti Panon televizije biće finansirani sa 6, Siti televizije sa 3,2, a K23 sa 1,7 miliona dinara.

Što se tiče Internet medija, za projekat razvoja i podizanja nivoa informisanosti kanalom Interneta portal Subotica.com dobio je 250.000 dinara, za projekat "Zaboravljena Subotica" portal GradSubotica.co.rs dobio je takođe 250.000, sajt Subotica.info 272.000 dinara za projekat "Subotica 2013", dok je projekat "Građanski parlament" u okviru sajta SuMedija.rs, kroz ovaj konkurs dobio 300.000 dinara.

Kompletno Rešenje o raspodeli sredstava budžeta Grada Subotice za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata u oblasti javnog informisanja u 2013. možete pogledati ovde.

Gradonačelnik Dulić je ovom prilikom ocenio da se Komisija za dodelu sredstava trudila da svima izađe u susret, jer je Subotica, po njegovim rečima, poznata po razgranatoj medijskoj mreži.

Član Gradskog veća u Subotici zadužen za informisanje Oto Buš naglasio je da su konkursom ove godine izdvojena najveća sredstva do sada za finansiranje medijskih projekata, a da su posebnu pažnju dobili projekti štampanih medija, gde su odobrena sredstva povećana za 100 odsto u odnosu na prethodne konkurse.

Kako je rečeno prilikom uručenja ugovora, lokalna samouprava ispunila je sve svoje ugovorne obaveze iz prošle godine i nema nikakvih dugovanja po tom osnovu prema medijima. Što se danas potpisanih ugovora tiče, sredstva će se isplaćivati u skladu sa dinamikom priliva sredstava u budžet Grada Subotice za 2013. godinu.

Izvor: RTV Yueco
Dodela budžetskih sredstava za projekte iz oblasti informisanja Dodela budžetskih sredstava za projekte iz oblasti informisanja Dodela budžetskih sredstava za projekte iz oblasti informisanja Dodela budžetskih sredstava za projekte iz oblasti informisanja Dodela budžetskih sredstava za projekte iz oblasti informisanja Dodela budžetskih sredstava za projekte iz oblasti informisanja Dodela budžetskih sredstava za projekte iz oblasti informisanja Dodela budžetskih sredstava za projekte iz oblasti informisanja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 2979
Povezane teme

konkurs za medije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.