Komentara: 3
Pregleda: 1760

Za turističke manifestacije i žensko preduzetništvo 70 miliona dinara

16.09.2021. u 15:10h
Izvor: Subotica.com
Nakon rebalanska budžeta, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je dva nova konkursa za dodelu bespovratnih sredstava u tekućoj godini za organizatore turističkih manifestacija u Vojvodini i žensko preduzetništvo u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.
Za turističke manifestacije i žensko preduzetništvo 70 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat ovim konkursima dodeljuje subvencije u cilju povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva i turističkih delatnosti u Vojvodini, a sami konkursi predstavljaju osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

- Ovo su za nas veoma važni konkursi. Statistički podaci pokazuju da još nismo dostigli 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava. On iznosi oko 30 odsto na republičkom nivou, a nešto manje na pokrajinskom, pa je stoga veoma važna podrška preduzetnicama. U odabiru kandidatkinja, vodićemo računa i o tome koliko žena zapošljavaju. Maksimalan iznos po subvenciji je 400.000 dinara, a iznosi su podeljeni po namenama - rekao je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Za turističke manifestacije i žensko preduzetništvo 70 miliona dinaraPokrajinski sekretarijat će konkursom za žensko preduzetništvo plasirati ukupno 20 miliona dinara i to po principu refundacije, a sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluga u tekućoj godini. Pravo učešća na konkursu imaju privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji Vojvodine, da su upisani u registar APR-a najkasnije 30. decembra 2019. godine, odnosno da imaju aktivan status i da su razvrstani kao mikro ili mala pravna lica.

Kada je u pitaju konkurs u oblasti turizma namenjen manifestacijama, Ivanišević je rekao da su sredstva Pokrajinskog sekretarijata za organizovanje ili učešće na manifestaciji u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara predviđena za manifestacije koje se održavaju ili su, pak, održane u periodu od 2. novembra prošle do 1. novembra ove godine. Pravo učešća  imaju udruženja građana i druge neprofitne organizacije upisane u registar APR-a, koje svojim programima afirmišu vojvođansku turističku ponudu.    

Konkurs za žensko preduzetništvo je otvoren do 30. septembra, a za manifestacije do 1. oktobra. Sva neophodna dokumentacija se nalazi na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i na mobilnoj aplikaciji Sekretarijata u rubrici "Javni pozivi".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1760

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

manifestacije subotica

pokrajinski sekretarijat za privredu

konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

žensko preduzetništvo

javni konkurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.