Komentara: 0
Pregleda: 390
Foto

Za učenike prvih razreda osnovnih i srednjih škola upriličen prijem u Hrvatskoj kući

04.09.2024. u 13:26h
Izvor: Subotica.com
U Hrvatskoj kući - Matici u Subotici održan je svečani prijem za učenike koji će pohađati nastavu na hrvatskom jeziku, a u dva odvojena dočeka prisustvovalo je 30 učenika prvih razreda osnovnih, odnosno 66 učenika prvih razreda srednjih škola.
Za učenike prvih razreda osnovnih i srednjih škola upriličen prijem u Hrvatskoj kući

Ove godine je 30 prvaka iz tri osnovne škole: OŠ „Matko Vuković“, OŠ „Ivan Milutinović“ u Subotici i OŠ „Matija Gubec“ u Tavankutu, započelo osmogodišnje obrazovanje, uz mnoge vannastavne aktivnosti koje ih očekuju.

 - Učenici dobili komplet knjiga, bon od 10.000 dinara za školski pribor, kao i organizovan prevoz do škole. Uz to, deca su dobila rančeve, majice za fizičko, flašice za vodu i kutije za užinu, zahvaljujući podršci Udruženja „Naša djeca“. Prvi dan škole je poseban trenutak, posebno za roditelje čija deca prvi put sedaju u školske klupe, i želimo im da ovaj dan ostane u lepom sećanju“ - istakla je Predsednica Odbora za obrazovanje pri Hrvatskom nacionalnom vijeću, Nataša Francuz.

Za učenike prvih razreda osnovnih i srednjih škola upriličen prijem u Hrvatskoj kući

Program su ulepšali dečji zbor „Raspjevane zvjezdice“, pod vođstvom Marine Piuković, maskota Hrcko, kao i zakuska uz sokove i sladoled.

Hrvatsko nacionalno veće  je prvi put organizovalo svečani prijem za učenike prvih razreda srednjih škola koji će pohađati nastavu na hrvatskom jeziku. Ove godine upisano je ukupno 66 učenika u tri odeljenja: Gimnazija "Svetozar Marković" (opšti smer – 15 učenika), Medicinska škola (medicinska sestra-vaspitač – 28 učenika) i Politehnička škola (tehničar za multimedije – 23 učenika).

 - Obrazovanje na hrvatskom jeziku pomaže mladima da razviju širu perspektivu sveta, te pozvao učenike da sticanje znanja i veština shvate kao ključni cilj - istakao je Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava, dok je Jasna Vojnić, Predsednica Hrvatskog nacionalnog vijeća i zastupnica u Hrvatskom saboru, naglasila važnost upijanja znanja i korišćenja svih prilika koje nastava na hrvatskom jeziku pruža: brojna putovanja, vannastavne aktivnosti i takmičenja. 

Za učenike prvih razreda osnovnih i srednjih škola upriličen prijem u Hrvatskoj kući

Izvor: Subotica.com

Svečani prijem za učenike prvake osnovnih škola razreda na hrvatskom jeziku

Svečani prijem za učenike prvake osnovnih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake osnovnih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake osnovnih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake osnovnih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake osnovnih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake osnovnih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake osnovnih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake osnovnih škola razreda na hrvatskom jeziku
Pogledaj ostale fotografije

Svečani prijem za učenike prvake srednjih škola razreda na hrvatskom jeziku

Svečani prijem za učenike prvake srednjih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake srednjih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake srednjih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake srednjih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake srednjih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake srednjih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake srednjih škola razreda na hrvatskom jeziku Svečani prijem za učenike prvake srednjih škola razreda na hrvatskom jeziku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 časova i 56 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 390
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

jasna vojnić

hrvatska kuća

tomislav žigmanov

hrvatski dom matica

nataša francuz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.