Komentara: 11
Pregleda: 2154

Za upis u vrtiće podneto više od 1.300 molbi, liste primljene dece do kraja meseca

11.07.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Za upis u vrtiće podneto više od 1.300 molbi, liste primljene dece do kraja meseca

Predškolskoj ustanovi "Naša radost" podneto je 1.377 molbi za upis, a iz ove ustanove navode da trenutno raspolažu sa 1.020 slobodnih mesta i dodaju da će lista primljenih mališana biti objavljena do kraja ovog meseca.

- Trenutno ima oko 350 zahteva više nego slobodnih mesta. Međutim, moći ćemo u mađarskim grupama i vrtićima koji nisu prva želja roditelja da primimo još oko 120 mališana. Naravno, moramo u žalbenom roku odgovoriti roditeljima i predložiti im alternativni vrtić i na kraju će se broj dece koja trenutno nisu primljena svesti na oko 250. Pošto čekamo da se ove godine završi nadogradnja "Mandarine" i eventualno "Sande Marjanović" onda ćemo primiti još oko 250 dece i mislim da ćemo uspeti da primimo svu decu čiji roditelji su se javili po konkursu - objašnjava Tehnički direktor "Naše radosti", Veljko Vojnić - Sredstva za nadogradnju "Mandarine" su obezbeđena, javna nabavka je sprovedena i sada se čeka poslednja reč komisije za javne nabavke da proceni da li je procedura realizovana u skladu sa zakonom i potom će izvođač biti uveden u posao.

Za upis u vrtiće podneto više od 1.300 molbi, liste primljene dece do kraja meseca

Na pitanje o nastavku radova na centralnoj kuhinji Vojnić objašnjava da će, zbog toga što nije pristigla nijedna ispravna ponuda, proces javne nabavke biti ponovljen.

- Nismo srećni zbog ove činjenice, jer nam to prolongira vreme početka rada nove kuhinje, a i opremu smo nabavili i ne možemo da je montiramo pošto još uvek nemamo građevinske uslove. Očekujem da ćemo u tenderu koji predtoji dobiti prihvatljivu ponudu i da će izvođač u kratkom roku realizovati radove, odnosno da ćemo do kraja kalendarske godine imati sređenu i opremljenu kuhinju - naveo je sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 dana i 21 čas
Komentara: 11
Pregleda: 2154
Povezane teme

veljko vojnić

upis u vrtiće

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.