Komentara: 5
Pregleda: 2700

Za vikend 27. Međunarodni susret oldtajmera

27.06.2024. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalni 27. Međunarodni susret oldtajmera održaće se predstojećeg vikenda u Staroj Moravici, Subotici i na Paliću.
Za vikend 27. Međunarodni susret oldtajmera

Kako najavljuje Tomislav Vidaković, predsednik udruženja „Old timer“, susret je svake godine tematski a ovoga puta to je „Sećanje na Ivana Sarića“.

- Grad je prepoznao naša nastojanja da ovakvim susretima širimo tehničku kulturu ali i promovišemo turistički potencijal Subotice i Palića. Za Noć muzeja organizovali smo izložbu vozila koja su u vlasništvu naših članova i koja je bila izuzetno posećena – podseća Vidaković. - Najpoznatije delo Ivana Sarića je avion koji je sam konstruisao i kojim je poleteo 16. oktobra 1910. u Subotici.On je dao izuzetan doprinos razvoju avijacije, ali se i bavio sportom, voziom automobil... Zbog toga će karavan će ići njegovim putevima.

Za vikend 27. Međunarodni susret oldtajmera

Tako će prva stanica starovremenskih vozila biti na aerodromu „Ivan Sarić“ na Bikovu, gde će biti prikazano stvaralaštvo poznatog konstruktora.

- Potom preko Žednika, Malog Beograda, Karađorđeva, Bačkog Sokolca idemo do Stare Moravice gde će biti izložba vozila. Onda se, preko Pačira i Bajmoka, vraćamo za Suboticu, gde će oko 18 časova biti izložba kod Plave fontane. Položićemo venac na spomenik Ivanu Sariću, dok će u Velikoj većnici biti dodela nagrada – dodaje Risto Radulović.

Za vikend 27. Međunarodni susret oldtajmera

U nedelju, od 10 časova,  smotra oldtajmera biće na Paliću .

- Pored velikog broja vozila biće i „tomos“ motori, njih oko 30, reastauirani i dovedeni u izložbeno stanje. Dolaze nam gosti iz Hrvatske i prijatelji iz cele Srbije. Iz godine u godinu ima nas sve više i sve više je kvalitetnijih motora, što nas jako raduje – napominje Karolj Kenjereš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 dana i 3 časova
Komentara: 5
Pregleda: 2700
Povezane teme

oldtajmeri

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

susret oldtajmera

oldtajmer

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.