Komentara: 0
Pregleda: 403

Za vikend dva kasačka dana, glavna trka "Dužijanca" u nedelju

26.07.2024. u 08:27h
Izvor: Subotica.com
Konjički klub "Bačka" za vikend (5. i 6. dan tekuće sezone) na Gradskom hipodromu biće domaćin kasačkih nadmetanja posvećenih kraju žetvenih radova.
Za vikend dva kasačka dana, glavna trka "Dužijanca" u nedelju

Na programu biće petnaest kasačkih trka u kojima je učešće najavilo 127 grla iz osamnaest konjičkih klubova. Trka dana je "Dužijanca" koja datira od 1968. godine i sastoji se iz dva trčanja. Učesnika ima pet a pobednika treba tražiti između grla Brenno Laumar, Zaire Wise As i Amy del Duomo.

Rekorder trke je grlo Amy del Duomo sa ostvarenim vremenskim rezultatom 1:13,8 na distanci od 1600m, ali je rekorder i po tome što je u "Dužijanci" slavila tri puta uzastopno.

- Trkama za „Dužijancu“ se dugo dičimo kao jednim od najvalitetnijih u državi, u celom kalendaru kasačkog sporta, pa smo se potrudili da, nastavljajući tu tradiciju, i ove godine okupimo sjajne kasače. Uživajte u lepoti, gracioznosti i brzini konja, veštini njihovih vozača. Navijajte za favorite. Potrudićemo se da do kraja sezone ostanemo u dobrom ritmu, da ostanemo prepoznatljivi kao lideri kasačkog sporta u Srbiji - poručio je Miodrag Zagorac, predsednik KK „Bačka“.

Prvo trčanje za "Dužijancu" je u nedelju od 17 časova, a od 19 je drugo, odmah nakon svečane povorke (18:20h). Sredinom pgrama održaće se tri memorijala - "Memorijal Albe Tumbas Loketić", "Memorijal Bela Tumbas" i "Sećanje na Pavla Crnkovića".

U subotu trkački dan počinje u 16 časova, dok u nedelju prva trka kreće u 14:30 časova a završava se trkom koja počinje u 19:30h. Pogledajte kompletan program za 5. dan (subota) odnosno  6. dan (nedelja).

Cena dnevne ulaznice iznosi 300 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 2 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 403
Povezane teme

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

kasačke trke

konjička trka dužijanca

kasačka sezona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.