Komentara: 44
Pregleda: 14897

Za vikend rastureno okupljanje građana, kažnjen i jedan vulkanizer

09.03.2021. u 15:40h
Izvor: TV Subotica
Za vikend rastureno okupljanje građana, kažnjen i jedan vulkanizer

Osim prodavnica prehrambenih artikala, apoteka, benzinskih pumpi i dostave hrane, svi ostali objekti su tokom proteklog vikenda bili zatvoreni, od subote u podne pa do ponedeljka ujutru. Kako iz Sekreterijata za inspekcijsko-nadzorne poslove ističu, nadležne službe su u subotu i nedelju imale 132 kontrole poštovanja radnog vremena, ali i okupljanja građana, a na terenu su oglušivanje o mere Kriznog štaba zatekli u samo dva slučaja.

- U jedno slučaju je reč o objektu koji je produžio radno vreme van dozvoljenog, a u drugom o okupljanju građana. U oba slučaja smo morali da preduzmemo zakonom predviđene mere, stoga su prekršajni nalozi izdati odgovornim licima - objašnjava Tibor Fazekaš, sekretar Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Za vikend rastureno okupljanje građana, kažnjen i jedan vulkanizerU pitanju je bio objekat koji se bavi uslužnom delatnošću – vulkanizerska radnja, koji će kaznu za nepoštovanje mera Kriznog štaba platiti 150.000 dinara.

- Kada je reč o okupljanju građana, bili smo zajedno sa Policijskom upravom, pružili smo asistenciju i još čekamo o bradu podataka da bismo mogli da preduzmemo mere iz naše nadležnosti, tako da još ne znamo koliko će biti lica - dodaje Fazekaš.

Sagovornik apeluje na sugrađane da se i u narednom periodu ponašaju odgovorno, u skladu sa svim merama borbe protiv korona virusa, i napominje da je protekli period pokazao da Subotičani zaista jesu disciplinovaniji u odnosu na druge lokalne samouprave u Srbiji.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 14897

Povezana vest

Povezane teme

tibor fazekaš

sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove

epidemiološke mere

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.