Komentara: 0
Pregleda: 1516

Zacevljenje kolektora III

06.03.2010. u 11:05h
Izvor: RTV Yueco
Zacevljenje kolektora III

U januaru je sprovedena javna nabavka i beogradska firma “Ika konsalting” je izabrana kao najpovoljnija za izradu tehničke dokumentacije otvorenog kolektora koji godinama stvara probleme stanovnicima dveju mesnih zajednica “Bajnat” i “Prozivka” u Subotici.

Deo kolektora III vodi ka prečistaču i u njega se ulivaju četiri druga kolektora. Problem ne predstavljaju samo neprijatni mirisi koji se šire po naselju, nego je i zemljište ekološki ugroženo. Otvoreni kolektor godinama stvara probleme stanovnicima dveju mesnih zajednica “Bajnat” i “Prozivka” u Subotici.Vodi ka prečistaču i u njega se ulivaju četiri druga kolektora.Problem ne predstavljaju samo neprijatni mirisi koji se šire po naselju, nego je i zemljište koje je ekološki ugroženo.

Inicijativa za rešavanje problema postoji više od 30 godina i prošle godine potpisan je ugovor između grada i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja o izradi tehničke dokumentacije za zacevljenje otvorenog kanala dela kolektora III u Subotici.

Investija staje 10 miliona dinara, a početkom januara izabrana je firma “Ika konsalting” iz Beograda izabrana je kao najbolji ponjuđač za realizaciju projekta.

Rešavanjem problema otvorenog kolektora tri u Subotici, grad će imati i beneficije, jer će građevinsko zemljište biti atraktivnije budućim investitorima. Pored toga, grad planira i uradi reviziju kolektora u gradu, kako bi se kanalska mreža rasteretila.

U poslednjih 20.godina malo se ulagalo izgrađeno je 1700 metara kolektorske mreže.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1516
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.