Komentara: 4
Pregleda: 2313

Zagađen kanal kod Ljutova

12.03.2015. u 15:13h
Izvor: RTV Yueco
Kanal  koji vodi od Čikerije do iza Novog Žednika je skroz zagađen. Nesavesni građani u njega bacaju smeće, leševe životinja, a ispuštaju se i zagađene otpadne vode.
Zagađen kanal kod Ljutova

Najzagađeniji deo kanala je u dužini od 2000 metara od  asfaltnog puta koji vodi od Ljutova do Donjeg Tavankuta. Preduzeće DTD je prošle godine pristupio čišćenju toga kanala, ali posao nije urađen do kraja.

Pojedini stanovnici Tavankuta su zabrinuti za svoje zdravlje, kao  i zagađenje životne sredine. Slučaj su prijavili Arhus centru i Kontakt centru 024, a informacija je objavljena i u našoj rubrici "Pištaljka!", ali bez uspeha i većih rezultata da se problem reši. Očišćena je samo okolina kanala, a  pored kanala je poplavljena njiva kojoj se ne može pristupiti da bi se obradila.

U gradskoj inpekciji kažu da ovaj slučaj njima nije prijavljen. Svi kanali koji se nalaze pored lokalnih puteva su briga komunalne inspekcije, a ostali u nadležnosti preduzeća Dunav-Tisa Dunav.

Zagađenje kanala je prisutno u većini prigradskih naselja  u Subotici. Poseban je problem što ne postoji katastar kanala, tako se preplići nadležnosti gradske i pokrajinske inspekcije za životnu sredinu i u većini slučajeva ti problemi ne budu rešeni.Kanale u Vojvodini u poslednjih 30 godina niko nije ozbiljno čistio. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2313

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.