Komentara: 0
Pregleda: 903

"Zajedno za ZaJedno" - humanitarna akcija za adaptaciju kuće u kojoj će se nalaziti radni centar za mlade sa invaliditetom

08.11.2023. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Udruženje "ZaJedno" pokrenulo je humanitarnu akciju pod nazivom "Zajedno za ZaJedno" koja ima za cilj opremanje i adaptaciju kuće koja će služiti kao radni centar za mlade i odrasle osobe sa invaliditetom.
"Zajedno za ZaJedno" - humanitarna akcija za adaptaciju kuće u kojoj će se nalaziti radni centar za mlade sa invaliditetom

Iz ovog udruženja, koje punih 37 godina pruža podršku deci, mladima i odraslima sa psihofizičkim smetnjama u razvoju i njihovim porodicama, pozivaju privredne subjekte, zanatlije, umetnike i sve ljude dobre volje da im pomognu u ovoj humanitarnoj misiji.

Aktivnosti za mlade i odrasle osobe sa invaliditetom smo sve do sada sprovodili u prostorijama igraonice "Abrakadabra". Međutim, kako su nam grupe postale brojnije, kao i njihove želje i potrebe, rešili smo da zajedničkim snagama proširimo kapacitete i da mladim i odraslim osobama sa invaliditetom obezbedimo adekvatan prostor u kom će se realizovati programske i projektne aktivnosti i gde će započeti sa radom novi radni centar za osobe sa invaliditetom. Cilj nam je da doprinesemo poboljšanju kvaliteta života posebno onoj grupi mladih i odraslih koji nakon izlaska iz školskog sistema ne mogu da se zaposle ni pod opštim ni pod posebnim uslovima, a imaju potrebu i pravo da se profesionalno ostvare, provode vreme van kuće, druže se sa vršnjacima i uključuju u različite tokove društvene zajednice - objašnjavaju iz Udruženja "ZaJedno"Udruženje ima na raspolaganju kuću sa dvorištem koja će odgovoriti na sve potrebe, ali joj je neophodna adaptacija, kao i opremanje. Zato smo ponovo i pokrenuli akciju "Zajedno za ZaJedno" kako bismo, na isti način na koji smo uredili igraonicu "Abrakadabra" namenjenu najmlađim članovima, opremili i ovaj prostor za mlade i odrasle članove. 

Renovirane prostorije Udruženja "Zajedno", upriličen koktel za donatore

HUMANITARNI KONCERT KLASIČNE I POPULARNE MUZIKE U okviru humanitarne akcije "Zajedno za ZaJedno" 23. novembra od 19h, u Velikoj većnici Gradske kuće, biće upriličen koncert klasične i popularne muzike. Ulaznice po ceni od 1.000 dinara mogu se kupiti u igraonici "Abrakadabra" ponedeljkom, sredom i petkom od 17 do 19h, kao i u palačinkarnici "Harmonija" (Štrosmajerova 5). 

Inače, u okviru Udruženja "ZaJedno" realizuju se kontinuirane programske aktivnosti kao što su inkluzivne radionice za decu predškolskog i ranoškolskog uzrasta, savetodavno-instruktivni defektološki rad, edukativni programi za osobe sa invaliditetom tinejdžerskog uzrasta, radionice samozastupanja za mlade sa invaliditetom, kao i programi za cele porodice čiji su članovi odrasle osobe sa invaliditetom.

Sve aktivnosti sprovode aktivisti različitih profila zanimanja (defektolozi, vaspitači, učitelji...) na volonterskoj osnovi. Pored ovih kontinuiranih programskih aktivnosti, kroz koje na nedeljnom nivou uključujemo više od stotinu dece, mladih i odraslih osoba sa invaliditetom, realizujemo i btojne projektne aktivnosti - preciziraju sagovornici - Naše udruženje je jedno od prvih mesta u gradu gde su realizovane inkluzivne aktivnosti, a ideju građenja i širenja inkluzivne kulture zadržali smo i do danas.

"Zajedno za ZaJedno" - humanitarna akcija za adaptaciju kuće u kojoj će se nalaziti radni centar za mlade sa invaliditetom

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 903
Povezane teme

udruženje zajedno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.