Komentara: 20
Pregleda: 4941

Zakon protiv pušenja zatvoriće kafiće

28.12.2010. u 15:46h
Izvor: Blic
<p>Od početka primene Zakona o za&scaron;titi stanovni&scaron;tva od izloženosti duvanskom dimu primetan je drastičan pad prometa u kafićima, naročito u lokalima u tržnim centrima. Ukoliko se pojedine odredbe Zakona ne promene, neminovno će doći do zatvaranja pojedinih lokala i otpu&scaron;tanja radnika, saop&scaron;tila je danas Unija poslodavaca Srbije.</p>
Zakon protiv pušenja zatvoriće kafiće

Na osnovu podataka iz 436 lokala iz Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice, Sombora, Smedereva i Kragujevca, uočeno je da su od 11. novembra, kada je počela primena Zakona, najugroženiji lokali u tržnim centrima, kojima u roku od nekoliko meseci preti zatvaranje.

"Zbog toga će i doći do smanjenja prihoda od PDV-a, stvaranja viška radne snage i potrebe za otpuštanjem zaposlenih, pa će se smanjiti i prihodi od poreza i doprinosa na zarade, kao i prihodi od poreza na dobit. U tim uslovima ugostiteljska preduzeća i radnje postaće nelikvidni i neće moći da redovno izmiruju obaveze prema državi i isplaćuju zarade", navodi se u saopštenju.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4941
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.