Komentara: 4
Pregleda: 3112

Zapaženi rezultati subotičkih (polu)maratonaca u Apatinu i Ljubljani

28.10.2021. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda polumaratonci i maratonci iz subotičke Škole trčanja nastavili su uspešan niz rezultata ostvaren prvo na Dunavskom polumaratonu u Apatinu, a potom na Ljubljanskom (polu)maratonu.
Zapaženi rezultati subotičkih (polu)maratonaca u Apatinu i Ljubljani

Ljubljana je proteklog vikenda bila domaćin maratona i polumaratona na kojem su učestvovali i takmičari iz Subotice. Laslo Čordalić istrčao je maraton za 3:6,59, što je njegov najbolji lični rezultat do sada. Polumaratonsku trku završile su Branka Petrić Simić (1h58m), Tamara Rokvić i Marina Parežanin (2h3m), Daca Kajganić (2h9m) i Gorana Francišković (2h10m), što su ujedno bili i njihovi rekordi.

Novi polaznici u Školi trčanja takođe su imali odlične rezultate - Dragana Cvetičanin i Luka Matković (2h6m), Aleksandar Ličinar (2h8m), te Tatjana Ljubić i Andrea Ljubisavljević (2h11m), dok je Alisa Sokola istrčala trku od 10km za sat i 10 minuta.

- Iza nas su dva sjajna i trijumfalna vikenda. Ređali su se uspesi i rekordi. Naši polaznici su iz generacije u generaciju sve bolji. Dok je pre par godina realno bilo očekivati od nekog ko je tek 5 meseci u trčanju da će svoj prvi polumaraton istrčati za 2h:20-30m, ove nove generacije i njihovi rezultati, krenuvši od Subotičkog polumaratona, pokazuju nešto sasvim drugo - objašnjava Ildiko Fabo, trener i osnivač Škole trčanja Subotica.

Zapaženi rezultati subotičkih (polu)maratonaca u Apatinu i LjubljaniPolumaratonci su ostvarili zapažene lične rezultate i na trci u Apatinu. Zoran Krstić je istrčao za 1h27m, a lične rekorde oborili su i Elvira Maravić (1h53m), Zoltan Pinter (1h46m), Jelena Stipić (2h), a Željka Ljubojević (2h2m).

- Posle četri godine neprekidnog uspona možemo zaključiti da smo stigli do ozbiljnog i zavidnog nivoa, kako u rezultatima naših takmičara tako i u obimu zajednice - zaključuje Fabo. - Počeli smo sa 15 polaznika, sada brojimo 60 trkača koji se pojavljuju na takmičenjima u Srbiji, a i šire.

Zapaženi rezultati subotičkih (polu)maratonaca u Apatinu i Ljubljani"Škola trčanja Subotica" ove zime upisuje jubilarnu 10. generaciju, a na proleće slavi 5 godina postojanja. Kako kažu, rezultati i brojke sve govore i tek sada se vidi zašto je dobro krenuti trenirati trčanje u nekoj školi, te da se do pravih rezultata dolazi strpljivom radom i posvećenošću.

- Obično ljudi pitaju zašto je potrebno učiti trčanje, mi objasnimo da učimo kako pravilno, bez povreda i sa lakoćom doći do prve trke i prvih rezultata.  Koncepcija je konkretna i nema grešaka ako i polaznik sarađuje i trenira, minimum tri puta nedeljno - dodaje Fabo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3112
Povezane teme

trčanje

škola trčanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.