Komentara: 0
Pregleda: 5825

Zaplena rendgena i operacionog stola za životinje na Kelebiji

14.01.2019. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
Na ulazu graničnog prelaza "Kelebija", carinici su zaplenili neprijavljeni rendgen uređaj sa pratećom opremom i sto za hirurške intervencije nad životinjama, saopštila je Uprava carina.
Zaplena rendgena i operacionog stola za životinje na Kelebiji

Kada je autobus koji je saobraćao na liniji Beč – Kladovo stigao na red za kontrolu, svi putnici i vozači su na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovorili odrično.

Međutim, prilikom pregleda prtljažnika i poluprikolice autobusa, ispostavilo se da je jedan od dvojice vozača, 56-godišnji državljanin Srbije, ipak prećutao neprijavljenu robu, za koju je rekao da je reč o TA peći i vitrini koje je poneo za prijatelja.

Pregledom robe, ustanovljeno je da se radi o rasklopljenom polovnom rendgen aparatu marke "simens" sa pratećom opremom i operacionom stolu za životinje, o čemu vozač navodno ništa nije znao. Prijatelj koji ga je zamolio za uslugu, navodno mu nije rekao koliko roba koju je trebalo da preveze vredi, već samo da ju je "uzeo iz magacina i da za nju ništa nije platio".

Iz Uprave carina podsećaju putnike da obrate pažnju na to o kakvoj robi je reč kada žele da je "samo prevezu za nekoga", jer će se, ukoliko se ispostavi da se za nju plaćaju carinske dažbine, a roba nije prijavljena, onaj koji je prevozi naći u prekršaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5825
Povezane teme

krijumčarenje robe

granični prelaz kelebija

uprava carina

carina

carinici

carinski prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.