Komentara: 0
Pregleda: 793

Zaplene vredne više od 16 hiljada evra - carinici otkrili dva pokušaja krijumčarenja vrednog nakita

09.10.2024. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Carinski službenici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazima Horgoš i Кelebija zabeležili dva slučaja neprijavljivanja dragocenosti u razmaku od samo nekoliko dana.
Zaplene vredne više od 16 hiljada evra - carinici otkrili dva pokušaja krijumčarenja vrednog nakita

Najpre je 4. oktobra na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš za detaljan pregled izdvojeno vozilo, kojim je dvoje putnika putovalo iz Nemačke ka Turskoj. Prethodno upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, oboje su odgovorili odrično, da bi potom detaljnom kontrolom, u rancu sa ličnim stvarima putnice, bila pronađena luksuzna zlatna narukvica marke ''Bvlgari'' u originalnom pakovanju, sa računom na iznos od 13.200 evra.

Zaplene vredne više od 16 hiljada evra - carinici otkrili dva pokušaja krijumčarenja vrednog nakitaSlična situacija ponovila se i 7. oktobra na ulazu graničnog prelaza Кelebija, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil, čiji je vozač i jedini putnik takođe tvrdio da nema ništa za prijavljivanje.

Tokom kontrole je u automobilu pronađen zlatni prsten optočen dijamantima, sa brilijantima i sečenim dijamantima u središnjem delu, čiji je naziv ''Forever'', vredan nešto više od 3.000 evra. 

U oba slučaja o sudbini neprijavljenih dragocenosti odlučivaće nadležni prekršajni sud.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 časova i 54 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 793
Povezane teme

granični prelaz horgoš

granični prelaz kelebija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.