Komentara: 2
Pregleda: 8531

Zaplenjen tovar od preko 3.500 odevnih predmeta

16.05.2017. u 17:16h
Izvor: Subotica.com
Carinici su u subotu, 13. maja, na graničnom prelazu Horgoš zaplenili tovar neprijavljene garderobe u kome se nalazilo preko 3.500 raznih, novih odevnih predmeta.
Zaplenjen tovar od preko 3.500 odevnih predmeta

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, pokušaj krijumčarenja tovara tekstila otkriven je na ulazu u zemlju prilikom detaljne kontrole teretnog kombija, nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji srpski državljanin iz Bora.

Iako je vozač prethodno carinicima rekao da sem polovne garderobe i polovnog roštilja nema ništa da prijavi, carinici su u tovarnom delu kombija pronašli čak 3.597 novih odevnih predmeta.

Stvari su bile upakovane u najlonske džakove i kutije, pa kada su ih carinici izvadili, utvrđeno je da se u tovaru nalazi preko deset različitih vrsta odeće.

Zaplenjen tovar od preko 3.500 odevnih predmeta

Najviše je bilo majica, čak 1.437 komada, marki ,,Trends“ i „Road sign“, potom 1.090 pantalona i bermuda „Trends“, 412 jakni „Trends“, preko 200 dečijh dukseva sa kapuljačom „Little star“, „Best team“, „Wild life“ i „Road sign“, a bilo je tu i donjeg veša, bade mantila, šortseva, kao i donjih delova trenerki i stolnjaka.

Pored neprijavljenog tovara, do okončanja prekršajnog postupka zadržan je i kombi kojim je on transportovan, s obzirom da vrednost robe prelazi trećinu vrednosti vozila.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 8531
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

zaplena robe

carinski prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.