Komentara: 2
Pregleda: 4885

Zaplenjeni dukati i zlato na Horgošu

03.07.2019. u 16:31h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa policijom, carinici su sprečili krijumčarenje gotovo 200 grama dukata i zlatnog nakita, sakrivenih u zadnjem sedištu jednog automobila.
Zaplenjeni dukati i zlato na Horgošu

Prekršaj je otkriven kada je na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš na red za kontrolu stiglo vozilo, kojim je ka Nemačkoj sam putovao 30-godišnji državljanin Bugarske. U razgovoru sa carinskim službenicima, putnik je rekao da sa sobom ne nosi ništa osim prtljaga, ali je pregled automobila demantovao njegove reči.

Detaljnom kontrolom carinici su u šupljini ispod zadnjeg sedišta, na poklopcu pumpe za gorivo, pronašli crnu kožnu torbu punu neprijavljenog „zlatnog“ sadržaja. U njoj je pronađeno 18 dukata, 16 većih i dva manja, težine preko 150 grama, kao i jedan zlatan lanac od 34 grama.

Zaplenjena roba je privremeno zadržana do okončanja postupka protiv putnika, prema čijim rečima, ukupna vrednost neprijavljenog zlata iznosi 6.000 evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 4885
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.