Komentara: 2
Pregleda: 6080

Zaplenjeni skupoceni sat i stomatološka oprema na Horgošu

22.06.2020. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
Tokom vikenda, carinici su u saradnji sa policijom u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja skupocenog sata vrednog više od 23.500 evra, kao i stomatološke opreme i tehničke robe vredne preko 17.500 dolara na graničnom prelazu Horgoš.
Zaplenjeni skupoceni sat i stomatološka oprema na Horgošu

Prvi prekršaj otkriven je u subotu, kada je na red za kontrolu pristigao automobil nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Berlina ka Tutinu putovalo dvoje naših državljana. Na uobičajeno pitanje carinika, vozač i njegova saputnica su rekli da osim ličnih stvari nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda automobila, carinik je u kaseti ispred suvozačkog sedišta pronašao originalnu praznu kutiju ručnog sata „Hublot“, sa računom na 23.560 evra i overenim obrascem za povraćaj PDV-a mađarskih pograničnih organa.

Tek nakon toga žena je pokazala desnu ruku na kojoj je bio ovaj ručni sat, a koji je bila dužna da prijavi radi carinjenja, zbog čega će isti biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Zaplenjeni skupoceni sat i stomatološka oprema na HorgošuU drugom slučaju je, narednog dana, prilikom kontrole autobusa domaćih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Hanover-Peć, među stvarima putnika otrkivena neprijavljena nova stomatološka oprema i tehnička roba vredna preko 17.500 dolara.

Kutije sa preko 330 različitih delova stomatološke opreme, jednim oftalmološkim aparatom, kompjuterskom opremom i delovima za motorne trimere, carinici su pronašli u prtljažnom delu autobusa među torbama sa ličnim prtljagom putnika.

Protiv vozača autobusa pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a neprijavljena roba biće zadržana do njegovog okončanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6080
Povezane teme

krijumčarenje robe

uprava carina

carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.