Komentara: 0
Pregleda: 2214

Zaštita dece na Internetu

05.02.2010. u 11:48h
Izvor: RTV Yueco
<p>U svim &scaron;kolama u Vojvodini u kojima je održano predavanje na temu &ldquo;Za&scaron;tita dece na internetu&rdquo; javilo se bar po jedno dete koje je imalo problema sa sajber zlostavljanjem.</p>
Zaštita dece na Internetu

Tokom tribine koja je danas održana u Osnovnoj školi „Matko Vuković“, učenici i nastavnici ove škole imali su priliku da se upoznaju sa opasnostima lako dostupnim na internetu i načinom da se od njih zaštite. Tribina je održana u okviru kampanje „Klikni bezbedno“ Ministarstva za telekomunikacije i Centra za prevenciju devijantnog ponašanja mladih “Target” iz Novog Sada.

Na pitanje kriminologa Biljane Grujić šta najviše posećuju na internetu, odgovor učenika od 5. do 8. razreda Osnovne škole “Matko Vuković’’ jednoglasno je glasio: fejsbuk. Zabrinjava podatak da je tokom održanih predavanja u 130 škola, samo jedan učenik iz Bačke Topole znao kako se pravilno koristi fejsbuk ili neka druga društvena mreža.

Zloupotreba dece putem interneta, zbog neinformisanosti, u Srbiji i u svetu je na visokom nivou i u cilju suzbijanja tog problema neophodno je preduzeti mere kako bi se povećao nivo zaštite dece koja koriste internet. Još veći problem je što roditelji nisu dovoljno informisani o internetu, kako se koristi, ni koje opasnosti prete deci, dok pretražuju internet stranice različitih sadržaja.

Tribina je održana u okviru kampanje "Klikni bezbedno", koja se sprovodi u organizaciji Ministarstva za telekomunikacije i Centra za prevenciju devijantnog ponašanja mladih "Target" iz Novog Sada. Projektom su obuhvaćene osnovne škole u Vojvodini, sa ciljem da se deca od četvrtog do osmog razreda, kao i njihovi roditelji informišu o opasnostima kojima mogu biti izloženi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2214
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.