Komentara: 101
Pregleda: 18137
Video
Foto

Zatvoren podvožnjak - šta se od jutros promenilo u saobraćaju?

01.07.2023. u 11:04h
Izvor: Subotica.com
Došao je i taj 1. jul, dugo najavljivan. Strepili su Subotičani kako će se odvijati saobraćaj nakon što se na najfrekventnijem prolazu grad preseče na pola. Rano je za reći kako će sve funkcionisati, pravi izazovi tokom radnih dana tek prestoje, ali i na vozačima je da se prilagode i pokušaju sa što manje stresa da premoste ove privremene promene.
Zatvoren podvožnjak - šta se od jutros promenilo u saobraćaju?

Naša ekipa rano ujutro je obišla lokacije koje su od danas pod izmenjenim režimom rada. Promena ima i sa skretanjima, sa semaforima, saobraćajnim oznakama, ali i pojedinim trakama koje su malo korigovane.

Vozači treba da obrate pažnju i na promene u horizontalnoj signalizaciji odnosno saobraćajnim oznakama na cesti pošto je i tu došlo od određenih izmena.

Zatvoren podvožnjak - šta se od jutros promenilo u saobraćaju?Kada se dolazi na raskrsnicu kod Nove opštine iz pravca Senćanskog puta, nema više izdvojenog kretanja levo kao treće trake (pema Maksima Gorkog), a ta traka je sada druga za vozila koja dolaze iz Đure Đakovića. Takođe, kad se dolazi iz Đure Đakovića traka za levo je ukinuta. Kod dispanzera je ukinuto nekoliko parking mesta i pretvoreno je u saobraćajnu traku za desno.

Interesanto je da su ukinuti svi pešački prelazi u Đure Đakovića osim jednog preko puta" Lipe".

Semafori kod pešačkog prelaza koji povezuje Korzo i Sokolski dom od jutros rade, nije bilo većih zastoja. Veće gužve u nekoliko navrata kako smo prošli kroz Đure Đakovića nije bilo, ali treba uzeti u obzir da je danas subota.

Zatvoren podvožnjak - šta se od jutros promenilo u saobraćaju?

Što se tiče Majšanskog mosta, od jutros rade i semafori na raskrsnici Jovana Mikića i Majšanskog puta. Za nekih dvadesetak minuta koliko smo proveli na tom delu stiče se utisak da saobraćaj dobro funkcioniše, da se ne stvaraju prevlike gužve, ali da će povremeno probleme imati dugačka vozila kao što su autobusi, pogotovo zglobni,  za koje je malo prostora ostavljeno da zahvate svoj ugao. 

Sa druge strane podvožnjaka, u Ulici Jovana Mikića kod Mol pumpe nema skretanja desno, ta traka je samo za pravo, dok srednja traka postaje za skretanje ulevo.

Što se tiče pasarele, primetno je da biciklisti imaju poteškoča dok spuste i dignu svoje prevozno sredstvo.

Kakva su vaša iskustva od jutros? Pišite nam u komentarima.

Izvor: Subotica.com
Podvožnjak kod Nove opštine i nadvožnjak Majšanski most - radovi i saobraćaj Podvožnjak kod Nove opštine i nadvožnjak Majšanski most - radovi i saobraćaj Podvožnjak kod Nove opštine i nadvožnjak Majšanski most - radovi i saobraćaj Podvožnjak kod Nove opštine i nadvožnjak Majšanski most - radovi i saobraćaj Podvožnjak kod Nove opštine i nadvožnjak Majšanski most - radovi i saobraćaj Podvožnjak kod Nove opštine i nadvožnjak Majšanski most - radovi i saobraćaj Podvožnjak kod Nove opštine i nadvožnjak Majšanski most - radovi i saobraćaj Podvožnjak kod Nove opštine i nadvožnjak Majšanski most - radovi i saobraćaj
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 nedelje
Komentara: 101
Pregleda: 18137
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.