Komentara: 4
Pregleda: 5516

Zauvek skinuli naočare i sočiva

08.08.2010. u 23:52h
Izvor: RTV Yueco
Zauvek skinuli naočare i sočiva

Deset pacijenata, kojima su pre tri nedelje laserski uklonjene dioptrije u "Kući zdravlja'', zauvek se oslobodilo nošenja naočara ili sočiva. Odlični rezultati izazvali su veliko interesovanje, tako da je za naredni period zakazano još trideset operacija. Operacije su namenjene osobama sa dioptrijom od -10 do +5.

Pacijenti kojima je pre tri nedelje uklonjena dioptrija, kažu da su prezadovoljni intervencijom jer im je za svega 5 minuta koliko traje zahvat laserom rešen dugogodišnji problem.

Savremenom laserskom metodom u "Kući zdravlja" moguće je otkloniti dioptriju od -10 do +5. Preporučuje se osobama od 18 do 45 godina starosti, ali i starijima. Reč je o brzoj i efikasnoj intervenciji, koja ne izaziva nikakve komplikacije.

Od oktobra u "Kući zdravlja», po rečima, dr Nikice Gabrića, biće moguće i otkloniti i mnogo veće dioptrije. Problem većih dioptrija rešava se ugradnjom posebnih sočiva u oko, koje pacijent uopšte ne oseća. Na taj način, pacijent vraća odličan vid, kao u situaciji kada je izvršena laserska operacija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 5516
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.