Komentara: 28
Pregleda: 7430
Foto

"Zavičajni dani" - manifestacija koja neguje srpsku kulturu i tradiciju

01.09.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
"Zavičajni dani" - manifestacija koja neguje srpsku kulturu i tradiciju

Tek što se završi proslava Dana grada, na centralnom gradskom trgu počeće „Zavičajni dani“, manifestacija koja neguje srpsku kulturu i tradiciju. Svečano otvaranje festivala koji organizuje Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga biće u petak na Trgu slobode, a narednih dana, na istom mestu, biće kulturno-umetnički program za sve generacije.

Kako je najavio Tode Nikoletić, prvi dan biće posvećen najmlađima u školi u Novom Žedniku, a sa đacima će razgovarati on i Predrag Vuković Peđolino.

- “Zavičajni dani” su mozaik kulture različitih žanrova i ukusa a njihov cilj je očuvanje kulture i identiteta srpskog naroda. To je veoma važno kako se se identitet jednog naroda u procesu globalizacije ne bi izgubio – istakao je Nikoletić.

"Zavičajni dani" - manifestacija koja neguje srpsku kulturu i tradiciju

Na samom otvaranju nastupiće učenici Muzičke škole, Nina Kokić, Nenad Grujičić I Fenečki biseri. Narednih dana biće održana promocija knjige „Banija – sabrana dela”, nastupaće iKiki Lesendrić i „Piloti”, Sanja Đorđević , Milomir Miljanić, kao i brojne folklorne grupe.

- Moram da istaknem podršku Grada Subotice, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Fonda za izbegla i raseljena lica. U slučaju loših vremenskih uslova, svečano otvaranje festivala održaće se u Velikoj većnici, dok će ostala dva dana programa odnosno u subotu i nedelju biti realizovana u pozorištu „Jadran” – dodaje Borivoje Vukajlović, predsedni Saveza srpski udruženja SBO.

Takođe u okviru ove manifestacije u subotu 11. septembra u holu hotela „Galerija” biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi, dok će u subotu 18.septembra biti organizovani sportski dani.

PROGRAM:

3. septembar (petak), 20 časova, Trg slobode
Svečano otvaranje (učestvuju: muzička škola, odsek za srpsko tradicionalno pevanje, Ena Gogić - interpretator dečje zabavne pesme, Nenad Grujičić - književnik, muzički ansambl "Fenečki biseri")

4. septembar (subota), 18 časova, Trg slobode
Nastupaju kulturno-umetnička društva, pevačke grupe, narodni guslar - Ljubomir Pavlović, Sanja Đorđević i Milomir Miljanjić.

5. septembar (nedelja), 18 časova, Trg slobode
Nastupaju kulturno-umetnička društva, pevačke grupe, Violeta Radić, Kiki Lesendrić (grupa "Piloti")

6. septembar (ponedeljak), 19 časova, Velika većnica
Promocija knjige: Banija, sabrana djela
Učestvuju: mr Milan Miljević, dr Milan Micić, dr Milan Gulić, dr Nebojša Stambolija i Milorad Ćorković.

11. septembar (subota) od 9 do 11 časova, Atrijum hotela "Galerija"
Dobrovoljno davanje krvi

18. septembar (subota) u 10 časova
Sportski dan u Hali sportova.

Izvor: Subotica.com
Najava manifestacije "Zavičajni dani 2021" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2021" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2021" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2021" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2021" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2021" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2021" Najava manifestacije "Zavičajni dani 2021"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 7430
Povezane teme

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.