Komentara: 3
Pregleda: 3904

Zavod za Urbanizam Subotice na stručnom skupu na Tari

03.06.2013. u 15:03h
Izvor: JP "Zavod za Urbanizam Subotice"
Od 30. maja do 1. juna na Tari je održan međunarodno-stručni skup „Letnja škola urbanizma“.
Zavod za Urbanizam Subotice na stručnom skupu na Tari

Skup je organizovan od strane Udruženja urbanista Srbije u saradnji sa Republičkim geodetskim Zavodom i Republičkom agencijom za prostorno planiranje. Teme ovogodišnje Letnje škole urbanizma bile su novi i aktuelni Zakoni o uređenju prostora i njihovo sprovođenje i prioritetni investicioni programi i objekti.

Skupu je prisustvovalo preko dvesta stručnjaka iz oblasti urbanizma iz Srbije i inostranstva. „Zavod za urbanizam grada Subotice“ predstavljali su Dr Dragan Trklja, direktor Zavoda, Petar Andrić dipl. ing. arh. odgovorni urbanista i Milan Marjanov dipl. ing. saobraćaja.

Tokom održavanja naučnog skupa, Udruženje urbanista Srbije, kao najvažnije strukovne organizacije koja okuplja sve urbaniste, prostorne planere, arhitekte, građ. inžinjere, saobraćajne inžinjere, geografe, inžinjere hortikulture naše zemlje, održalo je izbornu Skupštinu za organe upravljanja Udruženjem za period 2013. - 2017.

Za Predsednika Udruženja izabran je Mr Dušan Minić, u Predsedništvo Udruženja urbanista Srbije,  izabran je Dr Dragan Trklja kao predstavnik Zavoda za urbanizam grada Subotice.

U obrazloženju koje je prethodilo izboru u Predsedništvo Udruženja, istaknut je veliki doprinos u stručnom radu Subotičkog Zavoda kao i izuzetni uspesi i nagrade Zavoda na Međunarodnim Salonima urbanizma održavanim u nazad 20-tak godina.

Udruženje urbanista Srbije je od 2009. punopravni član Evropske Skupštine urbanista (ECTP) sa sedištem u Briselu.

Izvor: JP "Zavod za Urbanizam Subotice"
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3904
Povezane teme

Zavod za urbanizam

dragan trklja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.