Komentara: 6
Pregleda: 1164

Završen protest poljoprivrednika na Žedničkoj petlji prema auto-putu

01.10.2024. u 15:31h
Izvor: Subotica.com  / Politika Online
Završen protest poljoprivrednika na Žedničkoj petlji prema auto-putu

Poljoprivrednici okupljeni oko Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice povukli su svoje traktore i prekinuli blokadu jednog kraka na kružnom toku Žedničkog puta nakon što su iz Ministarstva poljoprivrede pozvani na razgovor o njihovim zahtevima.

- Pokazaćemo danas dobru volju, povlačimo se i idemo kući. Čekamo poziv u sredu i nadamo se da ćemo u četvrtak uspeti konstruktivno da se dogovorimo i da rešimo ove probleme i da više nikada ne moraju srpski seljaci da izlaze na ulicu. Mi želimo da pokažemo da verujemo da država neće dozvoliti da mi svi propadnemo - objasnio je Miroslav Matković, predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice čiji članovi su u ponedeljak započeli višečasovnu blokadu autoputa.

Završen protest poljoprivrednika na Žedničkoj petlji prema auto-putuZa poljoprivrednike Subotice koji su učestvovali u protestu jedan od najvećih problema je nedonošenje uredbe o kupovini sertifikovane semenske robe, dalje traže moratorijum na kredite, kupovinu goriva bez akciza, kao i uređenje tržišta poljoprivrednih proizvoda.

- To su isti zahtevi o kojima smo sa predstavnicima vlade razgovarali pre godinu dana u Kisaču -  rekao je Matković.

- Potreban nam je dizel bez poreza, to je veoma važno. Trenutno nam se vraća deo akcize, ali se akciza dodaje na cenu goriva, dok na sve plaćamo i porez na dodatu vrednost. Oporezuju nas dva puta jer pored akcize plaćamo i porez na dodatu vrednost a dobijamo samo delimičan povraćaj. Zašto se ne može napraviti sistem da se samo PDV vezuje za cenu, a da se odmah ukine akciza - ponovio je Marinko Kujundžić, član Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotica.

Završen protest poljoprivrednika na Žedničkoj petlji prema auto-putu

Više o ovoj temi i početku protest pročitajte u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com / Politika Online
Postavljeno pre 3 časova i 47 minuta
Komentara: 6
Pregleda: 1164

Povezana vest

Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.