Komentara: 0
Pregleda: 3439

Završen štrajk katastra

06.02.2010. u 11:55h
Izvor: RTV Yueco
<p>&Scaron;trajk u Republičkom geodetskom zavodu je zavr&scaron;en i sve službe za katastar nepokretnosti te istitucije će raditi u punom kapacitetu, saop&scaron;teno je juče iz zavoda. U saop&scaron;tenju se navodi da su "objektivni razlozi za nastavak &scaron;trajka prestali i da će od danas sve službe raditi u uobičajenom radnom vremenu".</p>
Završen štrajk katastra

Zaposleni u RGZ-u štrajkovali su od 4. januara tražeći da se preispita odluka Vlade Srbije o racionalizaciji broja radnika u toj instituciji. Štrajk je počeo zbog odluke Vlade o otpuštanju 595 radnika u toj ustanovi, što bi bilo smanjenje broja zaposlenih za oko 25 odsto, a ne za 7,2 procenta koliko je predvođeno redukcijom broja radnika u državnoj administraciji.


Iz RGZ-a podsećaju da građane na svim šalterima Službi za katastar nepokretnosti mogu podići svoje završene predmete, ali i podneti sve vrste aahteva za izdavanje dokumenata, uključujući i trenutno aktuelna dokumenta za legalizaciju. U Geodetskom zavodu građani mogu da dobiju urbanističke podatke, posedovne listove, uverenja za stambene kredite, dečje dodatke i socijalnu pomoć, a RGZ vodi i adresni registar.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3439
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.