Komentara: 1
Pregleda: 1228

Završena likovna, počinje književna kolonija u Bačkom Dušanovu

22.08.2022. u 12:14h
Izvor: Subotica.com
Tokom avgusta u Bačkom Dušanovu održaće se tradicionalna likovna i književna kolonija. Protekle sedmice održano je druženje na temu likovnog stvaralaštva "Krupar ART 2022", a dok ljubitelje pisane reči ove očekuje četvrto izdanje Međunarodne književne kolonije Srpsko književno društvo – Krupara.
Završena likovna, počinje književna kolonija u Bačkom Dušanovu

Likovna kolonija „Krupar ART 2022" ove godine obeležila je dvanaest godina postojanja u kući porodice Anđelić, u Bačkom Dušanovu, koja sve ove godine pruža neprocenjivu podršku mladim stvaraocima, omogućavajući im da stvaraju u netaktnutoj prirodi, te da razvijaju dalje svoju kreativnost kroz interakciju sa drugim umetnicima.

U periodu od 15. do 21. avgusta 2022.  posetioci su imali prilike da se druže sa mladim umetnicima. Njihovi radovi su godinama predmet pažnje kako domaće, tako i međunarodne scene, u prilog čemu govore brojna priznanja, nagrade, kao i kolekcije u kojima se nalaze njihova dela.

Završena likovna, počinje književna kolonija u Bačkom Dušanovu

U nastavku, od 23. do 27. avgusta, održaće se četvrto izdanje Međunarodne književne kolonije Srpsko književno društvo – Krupara. Ovogodišnji učesnici su Viktorija Radič (Srbija/Mađarska), Mari Alperman (Nemačka), Enrico Davanzo (Italija), Mirjana Mitrović (Srbija), Zoran Đerić (Srbija) i Ivan Antić (Slovenija/Srbija).

KNJIŽEVNE VEČERI - U kompleksu "Krupara" se od februara 2008. godine održava veoma uspešna književna tribina koju uređuje i vodi književnik Đorđe Kuburić, uz učešće više od stotinu znamenitih savremenih književnika.

Međunarodna književna kolonija u Bačkom DUšanovu je mesto susreta književnika i književnih prevodilaca. Mesto prožimanja jezika, kultura, književnih pristupa i iskustava. Mesto razmene i podsticaja.

Po rečima domaćina, osnovni cilj književne kolonije je da srpsku književnost učine što vidljivijom i prepoznatljivijom u nadnacionalnim okvirima. To je ujedno i prilika da se, u neposrednom susretu, pisci i prevodioci upoznaju bolje, dublje, svestranije, sveobuhvatnije.

Završena likovna, počinje književna kolonija u Bačkom DušanovuPredviđeno je i završno zajedničko književno veče (otvoreno za posetioce), u petak, 26. avgusta, od šest uveče, kada će biti upriličeno i zatvaranje. Tom prilikom posetioci će biti u prilici da pogledaju radove nastale na likovnoj koloniji – KruparART.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1228
Povezane teme

bačko dušanovo

književno veče

kruparart likovna kolonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.