Komentara: 0
Pregleda: 1816

Završena Međunarodna škola organske proizvodnje

31.10.2011. u 16:43h
Izvor: RTV Yueco
Završena Međunarodna škola organske proizvodnje

Projekat Međunarodne škole organske poljoprivrede je završen. U proteklih godinu dana bilo je 215 polaznika i održano devet modula. Organizatori kažu da su projektom predvideli da bude 135 polaznika. Polaznici su imali priliku da steknu znanje o standardima organske proizvodnje, organskom stočarstvu, agro-eko turizmu i drugom.

U organskoj proizvodnji kod nas najzastupljenije su ratarske i voćarske kulture. Organski proizvod mora biti praćen sertifikatom o organskoj proizvodnji koji je izdat od strane ovlaštene i akreditovane kontrolne organizacije.U okviru projekta Međunarodne škole organske proizvodnje formirana je i biblioteka koja je dostupna svima, a sadrži stručne knjige na srpskom i engleskom jeziku.

Zakon o organskoj proizvodnji kod nas je strupio na snagu prvog januara ove godine. Nadležno ministarstvo izdvaja novac za subvencije za pospešivanje organske proizvodnje i dosta proizvoda se izvozi u zemlje EU.

Projekat je realizovan u okviru okviru projekta reforme poljoprivrede Srbije u tranziciji, STAR, podržanog od strane Svetske banke preko Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. U planu je da se i ove godine organizuje međunarodna škola poljoprivrede.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1816
Povezane teme

Međunarodna škola organske poljoprivrede

međunarodna organska škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.